Süleymanpaşa’nın Kurtuluşunun 92. Yıl Dönümü Törenle Kutlandı

Süleymanpaşa’nın Kurtuluşunun 92. Yıl Dönümü Törenle Kutlandı

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.
Şehitler Abidesi ziyareti ile başlayan program, Tekirdağ Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile devam etti. Belediye Kültür Merkezi’nde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, kurtuluşun 92. yılını kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "Değerli hemşehrilerimiz yaşadığımız bu güzel şehir vatan şairi Namık Kemal gibi Çanakkale tarihini yazanların anılarını taşımaktadır. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli adımlarından olan harf inkılabına da ev sahipliği yapmıştır. Bu şehrin insanları savaşarak kurulan Cumhuriyetimize çalışarak sahip çıkılacağının bilincindedir. Aziz şehitlerimizden aldığımız şehrimizi çalışarak ileriye taşıyacağız" dedi.
Programda Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın ardından konuşma yapan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, artık kutlamaların büyükşehir olunması sebebiyle Süleymanpaşa adına yapılacağını belirterek, "Tekirdağımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümünün sevinç ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Kısıtlı imkanlarla kazanılan zaferler, aziz milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde bağımsız olarak yaşama tutkusunun bir ifadesidir. Ecdadımızın, bugün bizlerin hür ve müstakil yaşayabilmesi için verdikleri mücadelelerin bilincindeyiz. Artık büyükşehir olmamız sebebiyle kutlamalar Süleymanpaşa tarafından yapılacaktır. Artık Tekirdağ merkez ilçenin isminin Süleymanpaşa olmasıyla merkez ilçemizin kurtuluşunu kutluyoruz. Bolayır’da yatan Süleymanpaşamızın adının verildiği şehrimizin kurtuluşunu kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Süleymanpaşamızla ilgili vatan Şairi Namık Kemal’in öldüğünde yan yana gömülmek isteği bilinmektedir. Süleymanpaşamızda ve tüm ilçelerimizin topraklarında şüheda kanı vardır. Biz bugün buralarda özgürce yaşıyorsak bunu aziz şehitlerimize gazilerimize ve ecdadımıza borçluyuz. Biz de bize verilen bu şanlı Cumhuriyetimize sahip çıkmak için çok çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle şehrimizin kurtuluşunun 92 yılını kutluyorum" ifadelerini kaydetti.
Tören, Süleymanpaşa Belediyesi halk oyunları ekibinin oyunlarını sergilemesi ile son buldu. Törene Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymapaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.