Sultangazi Belediyesi’nden Eğitime Tam Destek

Sultangazi Belediyesi’nden Eğitime Tam Destek

Eğitim hizmetlerine öncelik veren Sultangazi Belediyesi bu yıl da ilk, orta ve lisede eğitim gören tüm öğrencilere ücretsiz defter dağıtımı yapıyor.
Eğitime destek amacıyla 3 yılda 1 milyon 876 bin defteri ücretsiz dağıtan Sultangazi Belediyesi, bu yıl da 6 farklı ebatta 553 bin defteri ücretsiz olarak öğrencilere dağıtıyor. ilçedeki okulların boya ihtiyaçları karşılanırken, Bilgi Evlerinde verilen eğitimlerle öğrenciler TEOG, LGS ve LYS sınavlarına hazırlanıyor.
Eğitime desteklerini aralıksız sürdüren Sultangazi Belediyesi, ilçeye 27 yeni okul kazandırırken, eğitim kurumları ve öğrencilere yönelik çalışmalarına devam ediyor. İlk, orta ve lisedeki öğrencilerin defterlerini ücretsiz olarak veren Sultangazi Belediyesi, kampanya çerçevesinde 3 yılda 1 milyon 876 defter dağıtımı yaptı. Sultangazi Belediyesi bu yıl da ilçe sınırları içerisinde bulunan okullarda eğitim gören 93 bin öğrenciye 6 farklı ebatta 553 bin defteri ücretsiz dağıtıyor.
BOYA YARDIMI VE ÇEVRE DÜZENLEMELERİ
Sultangazi Belediyesi her yıl eğitim-öğretim yılı öncesinde ilçedeki okulların boya ihtiyaçlarını karşılıyor. 5 yılda ilçede bulunan tüm okulların boya işlemleri için toplam 105 bin 368 kilo boya dağıtımı gerçekleştirildi. Öte yandan tüm okulların çevre ve bahçe düzenlemeleri yapılıyor, açık hava spor alanları oluşturuluyor, okul binaları ilaçlanarak dezenfeksiyon sağlanıyor.
BİLGİ EVLERİYLE SINAVLARA HAZIRLIK
Sultangazi Belediyesi, Bilgi Evlerinde verdiği eğitimlerle öğrencileri sınavlara hazırlamayı sürdürüyor. Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde 50’nci Yıl Kültür Merkezi, Sultançiftliği Mahalle Hizmet Tesisleri ve İsmetpaşa Cevher Dudayev Hizmet Tesislerindeki bilgi evlerinde TEOG, LGS ve LYS sınavlarına hazırlık kursları düzenleniyor.