Sultangazi’de Ana Sınıflarına Oyuncak Kütüphanesi

Sultangazi’de Ana Sınıflarına Oyuncak Kütüphanesi

Sultangazi Belediyesi, okul öncesi çocukların ruhsal ve bedensel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla ana sınıflarına oyuncak kütüphaneleri kurdu.
Sultangazi Belediyesi, “Geleceğimi Kuruyorum” sloganı ile başlattığı proje ile ilçede yer alan 36 ilkokulda 95 ana sınıfına ahşap oyuncaklardan oluşan, oyuncak kütüphaneleri kuruyor. Projenin ilki Nene Hatun İlkokulu’nda gerçekleşti. Nene Hatun İlkokulu ana sınıfında düzenlenen programa Sultangazi İlçe Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve öğrenci velileri katıldı. Anaokulunda eğitim gören minikler kendilerine verilen ahşap oyuncaklarla oyunlar oynadı.
“ÇOCUKLAR OYUN OYNARKEN DÜŞÜNÜR”
Proje kapsamında anaokullarına kurulacak olan oyuncak kütüphanesinin çocukların zeka gelişimine katkı sunacağını belirten Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Bugün burada anaokulu olarak toplandığımızda ‘Geleceği Kuruyorum’ projesinin temelinde çocuklarımıza oyun hakkının verimli olmasıdır. Onları oynarken eğitebilmiş olmamızdır. Düşündürebilmiş olmamızdır. Zekalarını geliştirecek, zihinsel dönüşümünü sağlayacak özellikle en verimli çağı olan 3-6 yaş arasını etkin biçimde kullandıracak faaliyetlere imza atıyoruz. Çocuklara çocukluğunu yaşatalım. Çocuklar oyun oynarken yetişir, oynarken düşünür, oynarken zekasını geliştirir” dedi.
OYUNCAKLAR AHŞAPTAN ÜRETİLDİ
Oyuncakların tamamının ahşap içerikli olduğunu ifade eden Başkan Altunay, “Bu oyuncaklar kullanıldıktan sonra tekrar yerine koyabilecek şekilde dizayn edildi. Bütün sınıflarımıza bunları koyduk. 95 ana sınıfımız var. 95’inde de aynı oyun gruplarından mevcut. Dolayısıyla sayılar arttıkça biz de grupların sayılarını arttıracağız. Çocukların daha sağlıklı bir ortamda böyle güzel ahşap oyuncaklarla oynaması onların zekalarının daha iyi gelişmesine, yeni fikirler üretmesine ve zihinsel dönüşümüne katkı sağlayacak. Bu bakımdan onlar bugün çok mutlu. Biz de onlarla mutluyuz. İnşallah 190 şubede de aynı gruplar aynı anda verildi. Bütün çocuklarımız birlikte sevindi” şeklinde konuştu.
Başkan Altunay, projenin sürdürüleceğini belirterek, "3 bin 850 öğrenci şu anda bundan yararlanıyor. Bu sayı olarak daha da artacaktır. Arttıkça da gruplarımız gelmeye devam edecektir. Bununla iktifa etmiyoruz. Bahçede de çizdiğimiz güzel oyun alanlarını çocuklar teneffüse çıktığı zamanda da aynı oyunlardan yararlanıyorlar. Çocuklarımızın daha iyi yetişmesi için bu tempoda çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
Program sonrasında ana sınıflarını gezen Belediye Başkanı Cahit Altunay çocuklarla birlikte oyun oynadı.