Sungurlu Myo’nun Öğrenci Sayısı 872’i Yükseldi

Sungurlu Myo’nun Öğrenci Sayısı 872’i Yükseldi

Çorum Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, Sungurlu Meslek Yüksekokulu’nun öğrenci sayısının 872 olduğunu söyledi.
Sungurlu Meslek Yüksekokulu tercih edilen bir Meslek Yüksekokulu olarak açılan yeni bölümlerle birlikte büyümeye ve gelişmeye devam ettiğini söyleyen Karacif, " Meslek Yüksek Okulumuzda 6 tane normal öğretim programımız var. 2 tane de ikinci öğretim programımız var. Bu programlarımız öğrenciler tarafından oldukça rağbet gören programlar. Bunlar Bilgisayar Programcılığı, İşletme Yönetim, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Çocuk Gelişimi, Tıbbi Tanıtım Pazarlama ve Dış Ticaret Programı olmak üzere 6 adet normal öğretim, 2 tane de ikinci öğretim programımız mevcut" dedi.
Öğrenci sayılarının arttığını söyleyen Karacif, "Diğer ilçelerimize göre en yük Sungurlu Meslek Yüksek Okulu’nda bulunuyor. Şuanda ek yerleştirmelerle beraber toplamda 872 öğrencimiz oldu. Bu sayısı şimdiye kadar ulaşılan en yüksek sayıdır. Programlarımız hem güzel hem de iş imkanı olan programlar olduğu için öğrencilerimiz okulumuzu tercih ediyorlar. İnşallah kampus inşaatımız tamamlandığında bu sayı daha da fazla olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.
Kampusun temel atma töreninin 27 Haziran 2014 tarihinde atıldığını hatırlatan Karacif, "Yüklenici firma tarafından çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Her hafta gerekli incelemeleri yapıyoruz ve binalarımızın her gün biraz daha yükseldiğini görüyoruz. Derslik binamız belirli bir seviyeye geldi. kapalı otoparkımız tamamlanma seviyesine geldi. Trafo ve yönetim binamızın inşaatı başlamak üzere. Kantin, Yemekhane, kafeterya binamızda var. İnşallah çok kısa bir süre sonra Sungurlu meslek Yüksek Okulu kampüsüne kavuşmuş olacak. Bu yıllarca beklenen bir gelişmeydi. ilk etapta yaklaşık 9.500 metrekare derslik ve idari büro inşaatı yapılacak. Bu bizim için en temel binalardan birisi. Diğer binalar bununla birlikte inşaat çalışmaları sürüyor" diye konuştu.
Karacif, "Gerek Üniversitemizde gerekse Yüksek okulumuzda elde edilen bu başarılar tesadüfi olmayıp ortaya konulan gayretli çalışmaların bir sonucudur. Bu başarıda en büyük paya sahip olan sayın Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan başta olmak üzere, akademik ve idari personelimize, Yüksekokulumuzdan desteklerini esirgemeyen Yerel Yöneticilerimize, iş adamlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve gönüldeşlerimize içtenlikle teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.