Sungurlu´da Okul Servisleri Denetlendi

Sungurlu´da Okul Servisleri Denetlendi

Çorum’un Sungurlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çeşitli güzergahlarda taşımalı eğitim okul servis araçlarını denetledi.
Yapılan denetimde, servis araçlarının Milli Eğitim Bakanlığı Taşımalı İlköğretim Yönetmeliği ve Okul Servis Araçları Yönetmeliğine uyup uymadığına bakıldı. Servisler teker teker durdurulurken, durdurulan hiçbir araçta trafikte can güvenliği açısından oldukça öneme sahip olan, emniyet kemerinin sürücü ve öğrenciler tarafından takmadığı tespit edildi.
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şaban Atlı, denetlenen her araçta teker teker sürücü ve öğrencilere emniyet kemerlerini taktırdıktan sonra servislerin hareket etmesine izin verdi.
Öğrencilere emniyet kemerinin faydalarını anlatan Atlı, bundan sonra araca biner binmez kemerlerini takacakları ve evlerine ulaşıncaya kadar çıkartmayacakları konusunda her bir öğrenciden söz aldı.
Denetimde ayrıca servislerin yangın söndürme tüplerine dikkat edildi. Araçların çoğunluğunda yangın tüplerinin ulaşılması en zor yer olan bagajda ve sabitlenmiş şekilde olduğunu gören komisyon yangın söndürme tüplerini aracın içinde kolay erişilebilecek bir yere konulması ve öğrenci servislerine yolcu alınmaması konusunda şoförler uyarıldı.
Komisyon tarafından toplam 30 araç denetlenirken, denetim sonucunda mevzuata uymayan şoförler uyarıldı.