Suriye Kantonlarından Tso’ya Ziyaret

Suriye Kantonlarından Tso’ya Ziyaret

Suriye’nin Afrin Kantonu Başkanı Hevi Mustafa ve Cizire Kantonu Başkan Yardımcısı Dr. Huseyin Azam, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TSO) ziyaret etti.
TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, Başkan Vekilleri Metin Aslan ve Mesut Altın ile yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan heyetle yapılan ikili görüşmelerde, Suriye ve Diyarbakır arasındaki ticaretin gelişmesi adına sınır kapılarının bir an önce açılması konusunda fikir birliğine varıldı.
Görüşmede konuşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, sınır kapılarının kapalı olmasından dolayı özellikle temel ihtiyaçların Suriye’ye kaçak yollarla girdiğini, bu sebepten dolayı da fiyatların yüksek olduğunu belirtti. Suriye halkıyla ortak bir kültüre sahip olduklarının altını çizen Sayar, gerek kültürel, gerekse de sosyal anlamda var olan ortaklığın ticari boyuta yansıması için sınır kapılarının açılmasının elzem olduğunu söyledi. Sayar bu anlamda hükümetin ve de iş adamlarının bölgeye yatırım yapabilmesi için sınır kapılarının açılmasının önceliğine vurgu yaptı.