Suriye sınırdaki duvarın 77 kilometresi tamamlandı

Suriye sınırdaki duvarın 77 kilometresi tamamlandı

Hatay'ın Suriye'ye olan toplam 276,9 kilometrelik sınır hattında duvar oluşturma işlemleri 2015 yılı başlarında başlarken, bugüne kadar Yayladağı-Reyhanlı kısmındaki alanda neredeyse beton blok yerleştirme işlemleri tamamlandı. Reyhanlı-Kırıkhan arasındaki bölüm ile Hassa-İslahiye arasındaki bölümde ise beton blok yerleştirme çalışmaları halen devam ediyor.


Sınırın tamamına yerleştirilmesi planlanan beton blokların özellikleri de dikkat çekiyor. Yerleştirilen her bir beton blok 7 ton ağırlığa, 2 metre genişlik ve 3 metre yüksekliğe sahip. Beton bloklar ancak vinç yardımıyla bölgeye yerleştirilirken, blok yerleştirme işlemi tamamlanan bölgelerde betonların üzerine 2 metre yüksekliğinde dikenli teller yerleştirilerek, kaçak geçiş işlemlerinin daha da zorlaştırılması sağlanıyor.

Vali Erdal Ata, Bayır-Bucak Türkmenlerinin yaşadığı Yayladağı İlçesi'ndeki Güveççi Çadır Kentini ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Vali Erdal Ata, sınıra duvar örme işlemiyle birlikte, ülkeye kaçak giriş çıkış yapanların sayısının giderek azaldığını ayrıca kaçakçılık olaylarının da önemli ölçüde sona erdiğini belirtti. Vali Ata, sınıra beton blok yerleştirme işlemlerinde bugüne kadar 77 kilometrelik alanda çalışmaların tamamlandığını, 146 kilometrelik alan için ise çalışmaların aralıksız devam ettiğini kaydetti. Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, İl Jandarma Komutanı ve Garnizon Komutanı Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Yayladağı Kaymakamı Muhammet Sait Baytok'un da eşlik ettiği Vali Ata, çadır kent içerisinde sunulan sağlık ve eğitim hizmetlerini yerinde görerek kampın niteliklerinin daha da iyileştirilmesi hususunda kurum müdürleri ve ilgili diğer yetkililerle istişarelerde bulundu.