Suriyeli Çocuklar Kağıt Üretti

Suriyeli Çocuklar Kağıt Üretti

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan ve eğitimlerine Kağıthane’de devam eden Suriyeli öğrenciler, Kağıthane Belediyesi ‘El Yapımı Kağıt Atölyesi’ni ziyaret ederek, el yapımı kağıt ürettiler.
Geçtiğimiz günlerde Suriyeli öğrencilere kışlık kıyafet, ayakkabı, oyuncak ve kırtasiye malzemesi desteği sağlayan Kağıthane Belediyesi, çocukların mutlu zaman geçirmesi için sosyal aktivite çalışmalarını sürdürüyor. Düzenlenen etkinlikle Kağıt Atölyesini gezen öğrenciler, kağıt üretimi ve geri dönüşüm konusunda ayrıntılı bilgi alarak, el yapımı kağıt ürettiler.
559 YIL SONRA TEKRAR KAĞIT ÜRETİMİ
Evliya Çelebi’nin ‘Seyahatname’ adlı eserinde de yer alan ve ilçede 559 yıl sonra tekrar üretimine başlanan Kağıt Atölyesi’ni gezen Suriyeli 23 kız öğrenci, kağıt üretimini konu alan kısa bir belgesel film izlediler. Filmin ardından El Yapımı Kağıt Atölyesi’nin sorumlusu Sezai Tuğla’dan kağıt üretimi konusunda bilgi alan Suriyeli çocuklar kendi elleri ile kağıt üretimi gerçekleştirdiler.
Ziyarette öğrencilere eşlik eden Suriyeli çocukların okul yöneticisi Zahi Swidan, "Her zaman Suriyeli çocuklarımızın yanına olan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’a çok teşekkür ederiz. Belediyenin kağıt üretimi merkezini çocuklarımıza göstermek ve bu mesleğe ilgilerini artırmak ve geri dönüşümü çocuklarımıza aşılamak için burada bulunuyoruz" dedi.
Program sonunda Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Öztekin, Suriyeli çocuklara El Yapımı Kağıttan üretilen çeşitli hediyeler verdi.