Suriyeli kadın kocasına öyle bir tuzak kurdu ki...

Suriyeli kadın kocasına öyle bir tuzak kurdu ki...
Suriye’deki savaştan kaçan Reem Sahhaf (32), kocası Aimen Sayegh (42) ve 4 çocuğuyla Türkiye’ye sığındı. Ailesiyle Ankara’nın Altındağ İlçesi’nde bir gecekonduda yaşam mücadelesi vermeye başladı. Habertürk'ten Bedirhan Özyiğit'in hbaerine göre; Sahhaf; eşi Aimen Sayegh 4 çocuğunu yanına alıp yardım almak için kayıt yaptırmak üzere 3 Kasım’da Polis Merkezi’ne gittiği sırada evi terk etti. Aynı gün kocasına, “Beni kaçırdılar, işkence yapıyorlar, öldürecekler” diye mesaj attı. Koca olayı polise bildirdi. Ankara Polisi, kadının bulunması için özel ekip kurdu. Kamera kayıtlarına ve görgü tanıklarının ifadelerine başvuran polis, bir sonuca ulaşamadı.

15 BİN DOLAR İSTEDİLER

Aimen Sayegh’i 5 Kasım’da telefonla arayan bir kişi, “Eşin elimizde, kavuşmak istiyorsan 15 bin dolar hazırlayıp Numune Hastanesi’nin önüne getir” deyip telefonu kapattı. Sayegh, görüşmeyi polise anlattı. Polis seri numarası alınan 15 bin doları Sayegh’e verdi. Polis, fidye teslim yerinde Sayegh ise içinde para olan çantayla kendisini arayanları beklemeye başladı. Parayı almaya gelen olmadı.

TELEFON SİNYALİ YAKALATTI

Polis, Sahhaf’ı telefon sinyalinden takibe başladı. Sinyal takibinde Sahhaf’ın Gaziantep’in Şahinbey İlçesi’nde olduğu belirlendi. Sürekli yer değiştiren kadının telefonundan son olarak Ankara’nın Gölbaşı İlçesi’nde sinyal alınınca kent girişindeki yollarda denetim yapıldı. Sahhaf, bir yolcu otobüsünde bulundu. Emniyette Sahhaf, önce “Kaçırıldım, kaçıranları tanımıyorum. Beni dövüp bıraktılar” dedi.

Polis Sahhaf’ı çapraz sorguya aldı. Sahhaf sorguda, “Muhhamed Java W.’yle Türkiye’de tanıştım. Gönül ilişkimiz vardı, plan yaptık. Eşimden 15 bin dolar alıp Avrupa’ya kaçacaktık. Ancak çocuklarımı özlediğim için geri döndüm” dedi. Güvenlik birimlerini yanıltma ve yalan beyan bulunmadan savcılığa sevk edilen Sahhaf, daha sonra serbest bırakıldı.