Suriyeli Ressam El Hamet, Kaymakam Citer’e Maket Hediye Etti

Suriyeli Ressam El Hamet, Kaymakam Citer’e Maket Hediye Etti

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli Ressam Halid El Hamet, Kaymakam Huzeyfe Citer’i ziyaret etti.
Viranşehir Kaymakamı Huzeyfe Citer’e yaptığı Viranşehir Hükümet Konağı’nın maketini hediye eden Suriyeli Ressam, kendisini kabul ettiği için Kaymakam Citer’e teşekkür etti.
Dört çocuk babası olan Suriyeli Halid El Hamet, ailesini geçindirmek için inşaatlarda çalıştı. Resim yeteneği sayesinde binaların iç ve dış dekorasyonlarını yapmaya başlayan Suriyeli ressamın çalışmaları iş sahiplerince çok beğenildi.
Bir manavda işe başlayan Halid El Hamet, resmini gördüğü Viranşehir Yeni Hükümet Konağının maketini yaptı. Maketin malzemesini çalıştığı manavda arta kalan muz kasası ve plastik sebze kasalarından temin eden Suriyeli Ressam Halid El Hamet şunları kaydetti:
“Resim yapmak benim için ekmek su kadar bir ihtiyaçtır. Çocukluğumdan beri elime geçen her şeylere bir şeyler çizerdim. Külü kullanarak evimizin duvarına şaha kalkmış bir at resmi çizmiştim. Yoldan geçenler ilgisiyle karşılanır. Babam beni azarlayıp bir kova ile bir fırça vererek duvarı temizlememi istemişti. Babam bir faydası olmaz diye çizim yapmama müsaade etmezdi. İnşaat işleri ile uğraşırken Hükumet Konağının inşaatını gördüm. Bir maketine yapmaya karar verdim. Elimdeki imkanlarla ancak bu kadarını yapabildim” dedi.
Kaymakam Citer, büyük bir emek imkansızlıklar içinde yapılmış olan bu eserin kendisine takdim edilmiş olmasından dolayı çok duygulandığı ifade ederek, Suriyeli Halid El Hamet’e teşekkür etti