Suriyeli yetim çocuklardan Dündar’a ziyaret

Suriyeli yetim çocuklardan Dündar’a ziyaret

İHH Bursa Şube Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan, 7’si Suriye’de yaşanan savaş vahşetinde babalarını kaybetmiş toplam 9 çocuk ve öğretmenleri ile birlikte, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a nezaket ziyareti gerçekleştirdi. 1 Mart-31 Mayıs tarihleri arasında kutladıkları Yetim Dayanışma Günü dolayısıyla gerçekleştirilecek etkinlik için Bursa’ya gelen çocuklara kenti gezdirdiklerini, çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret ettiklerini söyleyen Kaptan, “İHH olarak dünyada 61 bin yetime ulaştık. Onların eğitim, barınma, sağlık ve yiyecek gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak için projeler geliştiriyoruz. Ülkemizde yetim çocuklara aylık 90 lira karşılığı hamilik yapan aileler var. Zaman zaman düzenlediğimiz etkinliklerle de, dünyanın çeşitli ülkelerindeki çocuklara hamilik yapan ailelerle çocukları bir araya getiriyoruz. Bursa’da düzenlediğimiz yetim günü etkinliğimizde de, bu çocuklarımızı hamileri ile bir araya getirmiş olacağız” dedi.
Bugüne kadar verdiği destekler için Dündar’a teşekkür eden Kaptan, “Sizler, gerek ülkemizde, gerekse dünyanın değişik ülkelerinde yaşanan felaketler sonrası ihtiyaç sahibi insanlara yardım elinizi uzatmakta, bugüne kadar çok cömert davrandınız. Sizlerin desteği ile gerçekleştirdiğimiz yardımlarda, Bosna’dan, Suriye’ye birçok ülkede ihtiyaç sahibi ailelere yardım elimizi uzatmış olduk. Bu gün de sizlere bir teşekkür ziyareti gerçekleştirmek istedik. Destekleriniz için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Suriye’de yaşanan iç savaş felaketinde babalarını kaybetmiş çocuklardan oluşan yetimleri makamında konuk eden Başkan Mustafa Dündar’da, İHH’nın, gerçekleştirdiği yardım organizasyonları ile ismini dünyaya duyurmuş etkin bir kuruluş olduğunu söyledi. Görevini hakkıyla yapan kuruluşun, reklamdan uzak, tamamen ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmek amacıyla yürüttüğü faaliyetleri takdir ettiklerini söyleyen Dündar, “Başta Suriye olmak üzere, Bosna, Gürcistan ve Afrika’nın birçok ülkesinde, insanı hedef alan çalışmalar yürütüyor. Bu gün de, yetim çocuklarla birlikte bizleri ziyaret ettiler. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. İHH, yaptığı çalışmalarla dünyaya örnek oluyor. Birçok uluslararası yardım kuruluşu reklam amaçlı çalışma yürütürken, İHH amaca uygun hizmet üretiyor. Bizler de zaman zaman onların bu çalışmalarına katkı sağlıyoruz. Kendilerini başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum” dedi.
Çocuklar, İHH’nın katkılarıyla Kilis’te açılan ve 325 yetim çocuğun eğitim gördüğü ‘Yarının Meşaleleri’ isimli yetim okulu öğrencileri tarafından, Halep’te çıkan mozaik taşlarla yapılmış Osmangazi logosunun yer aldığı çerçeveyi Başkan Dündar’a hediye ettiler. Dündar’da, kendisini ziyaret eden yetim çocukları çeşitli hediyeler vererek uğurladı.