'Suriyelilere para dağıtılacak' dedikodusuyla izdiham çıktı

'Suriyelilere para dağıtılacak' dedikodusuyla izdiham çıktı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyeliler arasında, Birleşmiş Milletler Mülteciler Bürosu tarafından yardım yapılacağı söylentisi duyuldu. Kulaktan kulağa yayılarak dedikodular üzerine merkez Yüreğir İlçesi Anadolu Mahallesi'nde derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli kadın, erkek ve çocuklar, muhtarlığına akın etti. Sıranın önlerinde yer alabilmek için de toplanmalar geceden başladı. Sabah saatlerinde kalabalık izdiham noktasına ulaştı.

Sabah muhtarlık binasına gelen Anadolu Mahallesi muhtarı Şahin Kayas, kapının önünde toplanan onlarca Suriyeliyi görünce şoke oldu. Muhtar Kayas, para dağıtılmadığını anlatmaya çalışsa da başarılı olamadı. Yaklaşık 500 Suriyeli muhtarlık önünde kendi kendilerine liste oluşturup isimlerini yazdırmaya çalıştı.

Kısa süre sonra da gerçek ortaya çıktı. Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği'nin Suriye'deki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan mültecilerin kayıt dışı olanları tespit edebilmek için çalışma başlattığı, bu kapsamda afad görevlilerin muhtarlıklarla işbirliği yaptığı bunun da 'para dağıtılacağı' şeklinde dedikoduya dönüştüğü anlaşıldı.