Suruç’ta 11 Bin Kişiye Sıcak Çorba İkram Ediliyor

Suruç’ta 11 Bin Kişiye Sıcak Çorba İkram Ediliyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince Aligör Mahallesi’nde kurulan çorba evinde her gün 11 bin Kobanili misafire sıcak çorba ikram ediliyor.
Sabahın erken saatlerinde yapımına başlanan çorbalar Büyükşehir Belediyesine ait araçlarla Suruç’taki misafirlerin yer aldığı barınma alanlarına götürülerek çorba ikramı gerçekleştiriliyor. Çorba ikramının yapıldığı Suruç ilçesinde ziyarette bulunan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Kılıç ve Genel Sekreter Balamir Gündoğdu, Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmaları yerinde inceledi.
İlk olarak Aligör Mahallesi’nde bulunan Büyükşehir Belediyesinin araç parkına geçen Başkan Vekili Kılıç, Suruç’ta yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Daha sonra Kobanili misafirlerin yer aldığı geçici barınma alanını ziyaret eden Kılıç, buradaki misafirlerle sohbet etti. Daha sonra ziyaretleri hakkında açıklama yapan Kılıç, Büyükşehir Belediyesi olarak ilk günden beri Kobanili misafirlerin yanında olduklarının altını çizerek, "Bugün Suruç’ta çadır kentti ziyaret ettik. Çadır kentteki insanlarımızın gönlünü hoş etmek ve sıkıntılarını dinlemek amacıyla AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yavuz’la birlikte ziyareti gerçekleştirdik” dedi.
Kobanili misafirler için hizmet veren çorba evini ziyaret ettiklerini dile getiren Kılıç, “Suruç’taki Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin çorba evlerinden günde 11 bin kişi yönelik çorba çıkarılmaktadır. Bu çorbalar Suruç’taki kurulan belediyelerimiz ve Suruç Belediyesinin kurduğu çadır kentlerde dağıtılıyor. Çorba evimizin işletmesiyle ilgilenen Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Sosyal İşler Müdürlüğümüz, aynı zamanda Şanlıurfa Büyükşehirden gelen yardımları Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemizin araçlarıyla dağıtıyor. Burada kalan misafirlerimize hizmet ediyor. Bu hususta ilk günden itibaren her zaman dediğimiz gibi dinimizin gereği bu mazlum ve masum kardeşlerimizi kucaklamak bizim boynumuzun borcu olduğunu inancı ve felsefesi içerisinde hizmet yapmaya devam etmekteyiz. Hizmetlerimiz devam edecektir” diye konuştu.
Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa merkezde 5 ayrı çorba eviyle hizmet verirken, Suruç’ta da ikramlarını sürdürüyor. Şanlıurfa Merkez ve Suruç’ta yapılan ikramların günlük yaklaşık 20 bin kişilik olduğu öğrenildi.