Süryanilerden Kobani İçin Basın Açıklaması

Süryanilerden Kobani İçin Basın Açıklaması

Mardin’in Midyat ilçesinde faaliyet sürdüren Süryani sivil toplum kuruluşları, Kobani için, “Dünya Kamuoyuna Kobani Düşmemeli, İnsanlık Kaybetmemeli” diyerek basın açıklaması yaptı.
Işıklar Mahallesi’ndeki Süryani Dernekler Federasyonu (SÜRKADİM) lokalinde yapılan basın açıklamasına, Süryani Dernekler Federasyonu (SÜDEF), Avrupa Süryaniler Birliği (ESU) Türkiye Temsilciliği, İdil Süryani Vakfı, Süryani Kadın Merkezi (SURKADİM), Mardin Süryani Kültür ve Dayanışma Derneği, Sabro Gazetesi yöneticileri ve davetliler katıldı. Basın açıklamasını Süryani Dernekler Federasyonu Başkanı Evgil Türker yaptı.
Türker, 21. yüzyılda küçük bir köye dönüşen dünyada herkesin gözü önünde bir katliam yaşandığını ve herkesin gözünü kapattığını, kulağını tıkadığını söyledi. Türker, "Dün Musul, Ninova Ovası ve Sincar’da katliam yapan, kendisi gibi düşünmeyenleri soykırımdan geçirmek isteyen terörist IŞİD çeteleri, bugün de Kobane’de insanlığa saldırıyor. Sözün her hangi bir anlam ifade etmediği bir aşamaya gelmiş bulunmamıza ve Kobane’de yaşayan insanlar topraklarını ve ülkelerini ölümüne savunmasına rağmen dünya genelinde hiçbir şey yapmamaktadır. Oysa kısa bir süre önce herkes IŞİD terörünün ne derece kötü olduğunu ve bir an önce bu terörden kurtulmak için neler yapılması gerektiğini bas bas bağırıyorlardı. Demek ki bütün söylenenler yalan ve yapılan her şeyin başka bir amacı var. Çıkarları zarar görmedikçe egemenler için halkların katliamdan geçirilmesi ve insanlığın ayaklar altına alınmaya çalışılmasının bir yaptırımı yok. Öyle görünüyor ki halkların çıkarı ve insanlık değerleri sadece bizim gibi ezilenlerin nezdinde bir önemi var. Dolayısıyla ezilen halklar, inançlar, sınıflar ve bireyler olarak hepimize her zamandan daha fazla görevler düşmektedir” dedi.