Sütaş'tan dev büyüme

Sütaş'tan dev büyüme

Süt ve süt ürünlerinde Türkiye’nin önde gelen markalarından olan Sütaş, kuruluşunun 40. yılında geleceğe dair hedeflerini açıkladı.
Türkiye’nin en önemli süt ürünleri markalarından olan Sütaş, kuruluşunun 40. yılını “Çiftlikten Sofralara Doğal Lezzet-Sütaşkı” kampanyası ile kutluyor. Son 5 yılda 2 kat büyüyen Sütaş, 2020 yılına kadar 300 milyon dolar daha yatırım yaparak 2 milyon dolar ciroya ulaşmayı hedefliyor. Aksaray’da yapılan programdan telekonferans aracılığıyla Bursa’daki basın toplantısına bağlanan Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Sütaş’ın küçük imkanların ve büyük hayallerin firması olduğunu söyledi. Yılmaz, “Şirketimizin kurucusu babam Sadık Yılmaz’ı ve onun çalışma arkadaşlarını saygıyla anıyorum. Çok düşük imkanların böyle bir marka, böyle bir kurum haline gelmesi gerçekten insan üstü çabalarla oluyor. Aramızda olmayan, emekli olmuş, ayrılmış bir çok arkadaşımız var. Onları da unutmadık. Hepsini burada saygıyla sevgiyle anıyorum” dedi.

“SEKTÖRDE 10 YILDIR LİDERİZ”

Geldikleri bugünkü noktada Sütaş’ın 10 yıldır liderliği olduğunu belirten Muharrem Yılmaz, dünyada ve Türkiye’de bu sektörün nasıl bir duruma geldiğinden bahsetti. 1975 yılında dünyada toplam süt üretiminin 425 milyon ton olduğunu hatırlatan Yılmaz, Türkiye’de bunun 5 milyon ton olduğunu söyledi. Yılmaz, “Sonrasında yaşanan 10 yılda bu seviye dünya genelinde 780 milyon tona, Türkiye’de ise 19 buçuk milyon tona çıktı. Biz bu işe ilk başladığımızda günlük 5 tonluk üretim yapıyorduk. Bu genel rakamlar arasında adı bile geçmeyecek miktardı. Ancak daha sonra yılda 0.7 milyon litreye ulaştık. Dünya ve Türkiye içerisindeki payı değerlendirirken, o günlerde henüz sütün büyük kısmının sanayiye gelmediği, ambalajlanmış süt ve süt ürünlerinin çok sınırlı sayıda olduğunu da hatırlayalım. Yoğurdun açıkta satıldığı, sütün henüz sadece şişe olarak pazarda sanayileşmiş şekilde bulunduğunu hatırlatmak istiyorum” şeklinde konuştu.

“SÜTTEN KAZANDIĞIMIZI SÜTE YATIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”


Son 5 yılda 250 milyon dolar yatırım yaptıklarını, 2020 yılına kadar 300 milyon dolar daha yatırım yapacaklarını açıklayan Yılmaz, Sütaş’ın gelecek planları hakkında şunları söyledi:

“Sütten kazandığımızı süte yatırmaya devam edeceğiz. İnşaatına başlanan Tire Fabrikası’nı 2016 başında, üretici ve mesleki eğitim faaliyetleriyle altyapı çalışmalarını başlattığımız Bingöl projemizi de 2017 yılında hayata geçirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
Yılmaz, Makedonya ve Romanya’dan sonra yurtdışı yatırımlarına devam edeceklerini belirterek, Sütaş’ın 50. yılında dünyanın ilk 25 süt ürünleri şirketi arasına girmesini hedeflediklerini açıkladı.

5 yılda iki kat büyüyen Sütaş’ın çalışan sayısı 4800 kişiye ulaştı. Sütaş’ın yönetim kadrosunu teşkil eden 200 müdür ve üstü yöneticinin ortalama kıdeminin 11 yıl olduğunu belirten Yılmaz, “Yönetim kadromuzun yüzde 70’i şirketimiz bünyesinden yetişmiştir” dedi.
Çalışanlarının mesleki ve kişisel gelişimine önem veren Sütaş, geçtiğimiz yıl kişi başına 21 saat olmak üzere toplam 100 bin saat eğitim aldı. Girişimcilik ve inovasyon kültürünü koruyup geliştirmeye önem verdiklerini söyleyen Yılmaz“ şirketimizin kuruluş sermayesi innovasyonlar ve yenilikçiliktir” ifadelerini kullandı.