Suuçtu Şelalesi tesislerle donatılıyor

Suuçtu Şelalesi tesislerle donatılıyor

İlçe 18 kilometre mesafede bulunan 38 metre yüksekliğindeki Suuçtu Şelalesi'ne hizmet birimleri yapılması için ilk adım atıldı. Mustafakemalpaşa Belediyesi'ne devredilmesinin ardından marka tescili yapılarak değeri korunan Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı için hazırlanan projenin hayata geçirilmesi maksadıyla müteahhit firmayla sözleşme imzalandı. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Suuçtu Şelalesi'nin 260 bin TL'lik bir yatırımla eksiklerini gidereceklerini dile getirdi. Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı'nda son yıllarda doğa turizmine yönelik bir hareketlilik olduğunu kaydeden Sadi Kurtulan, "Suuçtu yalnız
Bursa’nın değil Türkiye'nin en önemli şelalelerinden biri. Dört mevsim ayrı renkleri barındıran şelale, manzarası, serinliği ve ormanlarıyla tam bir temiz hava deposu. Bölgenin daha çok tanınması için bugüne kadar atletizmden bisiklet yarışlarına kadar birçok faaliyet düzenledik. Şimdi sıra projelendirmenin uygulamasına geldi. Şelale bölgesini çevre düzenlemesi ve sosyal donatılarla gözde bir turizm merkezi yapacağız. Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı'na gelenler artık burada ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Proje ile bu bölge, kır lokantasından büfelere, yaya köprülerinden otopark alanlarına kadar birçok yeniliğe kavuşacak" dedi.
Gezi alanı ve piknik yeri olarak tercih edilen bölgenin yerli turistlerin yanı sıra Arapların ilgisini çektiğini dile getiren Başkan Sadi Kurtulan, "Giriş kontrol ünitesi ve lavabolar yapıldı. Çevre düzenleme devam ediyor. 2 ay içerisinde bölgedeki çalışmalar tamamlanmış olarak halkın kullanımına sunulmuş olacak. Herhangi bir ağaç kesimi yapılmayacak. Tabiat parkının sahip olduğu değerleri koruyacağız" dedi.