Tabakhaneler bölgesinde dönüşüm başladı!

Tabakhaneler bölgesinde dönüşüm başladı!

180 bin metrekarelik alanın 36 bin metrekaresinin Büyükşehir uhdesine geçtiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sıcaksu olarak anılan bölgeye birkaç gün içerisinde ofis açacaklarını ve temizlik ile çevre düzenleme çalışmalarının start alacağını açıkladı. Başkan Altepe, tabakhaneler bölgesindeki dönüşüm çalışmalarının tamamlandığında doğudan batıya kuzeyden güneye kadar şehrin her bir bölgesini olumlu yönde etkileyeceğini söyledi.

36 bin metrekarenin kamulaştırması tamam
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belediye bürokratlarıyla birlikte tabakhaneler bölgesinde incelemelerde bulundu. Bursa’nın yaşanabilir sağlıklı bir kent olması yolundaki çalışmaları hızla sürdürdüklerini ifade eden Başkan Altepe, bu kapsamda kentsel dönüşüm çalışmalarının özel öneminin bulunduğunu kaydetti. Tabakhaneler olarak anılan bölgede 135 işletme sahibiyle daha önce çalışma yapıldığını fakat işletme sahipleriyle yüklenici firma arasında aşılamayan sorunlar nedeniyle olaya Büyükşehir Belediyesi’nin dahil olduğunu kaydeden Başkan Altepe, 180 bin metrekare alanın 36 bin metrekaresini kendi uhdelerine aldıklarını söyledi. 36 bin metrekarelik alanın 20 bin metrekaresini kişilerle birebir anlaşarak kamulaştırma yoluyla, geriye kalan alanı da hak sahiplerini projeye dahil ederek elde ettiklerini vurgulayan Başkan Altepe, “Tüm bu çalışmalar için 17 milyon TL para ödedik. Vatandaşlarımızın yüzde 42’si, yani 139 kişi imzayı atmış oldu” dedi.

“Dönüşüm, çevre mahalleleri etkileyecek”

Başkan Altepe, tabakhaneler bölgesini tümüyle dönüştürmek ve Bursa’ya yakışan bir alan açmak için kamulaştırma çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade etti. Tabakhanelerdeki kentsel dönüşüm çalışmalarını bir an önce tamamlamak ve bölgenin kente değer katan bir sıcaksu merkezi olmasını istediklerini kaydeden Başkan Altepe, “Projemiz tamamlandığında, sadece içinde bulunduğu mahalleleri değil Ankara ve İzmir yollarıyla yakın çevre yolunu, tüm bölgeyi etkileyecek güzel bir dönüşüm projesi. Burada kurulacak termal tesisler, çevre mahalleri büyük ölçüde etkileyecek. İnşallah birkaç gün içinde çalışmaları başlatacağız. Burada açacağımız ofisle birlikte bölgeyi kontrol altına almış olacağız. Bugünden itibaren temizlik ve çevre düzenleme faaliyetleri Büyükşehir Belediyemiz tarafından başlatılmış olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.