Tabip Odasından Bonzai Paneli

Tabip Odasından Bonzai Paneli

Eskişehir Tabip Odası son yıllarda kullanımı artış gösteren Bonzai ile ilgili çarşamba günü panel düzenliyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Eskişehir Tabip Odası Başkanı Doktor Bülent Nazım Yılmaz, genel olarak uyuşturucu kullanımının, özel olarak bonzai kullanımının önemli bir halk sağlığı sorunu haline geldiğini söyledi. 2009 yılında çok az vaka bildirimleri olan bonzai kullanımının giderek artan oranlarda kullanılmaya başlandığını vurgulayan Tabip Odası Başkanı Dr. Yılmaz, “Bugün özellikle ergenler arasında en sık tercih edilen maddeler arasında yer almaktadır. Son yıllarda kliniklere uyuşturucu kullanımı nedeniyle başvuranların yüzde atmışını bonzai içiciler oluşturmaktadır” dedi.
Kullanıcılarda önemli sorunlarına neden olan bonzai kullanım nedenlerini, son yıllarda kullanımdaki artışını düzenledikleri panelle anlatacaklarını vurgulayan Dr. Yılmaz, şöyle devam etti:
“Bir halk sağlığı sorunu olarak bonzai kullanımı konulu panel 17 Eylül 2014 Çarşamba günü saat 18.00’de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceğiz. Panelde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalından Prof. Dr. İnci İlhan ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Anestezi Ana Bilim Dalından Doç. Dr. Serdar Ekemen konuşmacı olarak yer alacaklar. Tüm Eskişehirlileri panele davet ediyoruz."