Tacizci dede serbest bırakıldı!

Tacizci dede serbest bırakıldı!
Samsun Asarcık İlçesi Ayaklıalan Köyü'nde meydana gelen olayda 2009 yılında ortaya çıkan olayda 14 yaşında olan S.B. yatılı okuldan arkadaşını H.A.'yı eve getirdi.

Aynı yatakta yattıkları odada gece geç saatte H.A.'nın dedesi odalarına girdi. İddiaya göre iki kızın yatağına yatan Kemal A., S.B.’yi elle taciz etti.

Başına gelenleri ailesine anlatmasıyla şikayetçi olunan tacizci dede gözaltına alındı.

Gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken hakkında Samsun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yapılan yargılamalar sırasında Kemal A., kendisine iftira atıldığını ileri sürerek suçlamaları kabul etmedi.

Yargıtay: Bağırma şansı çok fazlaymış

2010 yılı Aralık ayında yapılan duruşmada, mahkeme heyeti S.B.’nin olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğunu belirterek sanığa 12.5 yıl hapis cezası verdi.

Bu karara itiraz eden Kemal A.’nın dosyasını inceleyen Yargıtay, genç kızın olayın meydana geldiği anda bağırması ve yardım isteme şansının çok fazla olduğunu belirterek delil yetersizliğinden sanığın beraatine karar verilmesi gerektiğini kaydederek Kemal A.’nın tekrar yargılanması için dosyayı yerel mahkemeye gönderdi. Samsun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün bir kez daha hakim karşısına çıkan Kemal A., Yargıtay’ın istemi doğrultusunda delil yetersizliğinden beraat etti.