Taim Heyetinden Başkan Ak’a Ziyaret

Taim Heyetinden Başkan Ak’a Ziyaret

Türk-Arap İlişkileri Merkezi (TAİM) Yönetim Kurulu Başkanı Münir Said ve beraberindeki heyet, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ı makamında ziyaret etti.
Heyette TAİM Genel Koordinatörü Mustafa Güvenç, Yemen Konsolosu Talal Gamal ve Beytülmakdis Gönüllüleri Derneği Başkanı Tahsin Mısırlı da hazır bulundu. Gazze ve Filistin’e verdiği destekten ötürü Başkan Ak’a teşekkür eden Said, “Siyonist İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamı anlatmak için buradayız. Gazze’ye yapılan ağır bombardımanlardan dolayı birçok şehit verdik ve alt yapı tamamen çöktü. Filistin’de direnişi kırmak istediler, ama başaramadılar. İsrail ilk gün en seçkin birliklerini gönderdi, ama yarısı mücahitler tarafından öldürüldü” dedi.
"TÜRKİYE SESSİZ KALMADI"
Uluslararası kamuoyunun saldırıyı görmezden geldiğini, hatta desteklediğini dile getiren Said, “Maalesef bunların içerisinde Arap ülkeleri de var. Gazze’ye yapılan saldırılarda herkesin sessiz kaldığı bir ortamda Türkiye sessiz kalmadı ve Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve hükümeti ile Gazze’ye destek verdi. Türkiye’nin Filistin davasındaki politikaları ilerledikçe Filistin’de önemli kazançlar elde edeceğiz ve diğer devletler de bunu örnek alacaktır” diye konuştu. Said, İslam ülkelerinin sivilleşmesi ve demokrasinin yerleşmesi için Keçiören Belediyesi ile ortak programlar yapmak istediklerini ifade etti.
Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, Filistin meselesinin sadece Filistinlilerin değil, tüm ümmetin ve insanlığın meselesi olduğunu vurgulayarak, “Çok uzun süredir çözülemeyen bir sorunun çözülmesi ve Filistin’in bağımsızlığına kavuşmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız bu konuda hassaslar. Bizler de yerel yönetimler olarak devletimizin politikalarını desteklemek için kardeş belediye uygulaması yapıyoruz. Gazze’de iki kardeş belediyemiz var. 2011 yılında Cebaliye Belediyesi ile kardeş belediye olduk. Gazze Belediyesi ile de kardeş protokolü yaptık” dedi.
"DESTEĞİMİZ SÜRECEK"
Gazze’ye yardım malzemelerinin gönderilip iftar organizasyonu yapıldığını hatırlatan Başkan Ak, “Son İsrail saldırısında Cebaliye Başkanı ile görüşüp ihtiyaçları olan jeneratörü TİKA vasıtasıyla gönderdik. Gazzeli kardeşlerimize destek için Gazze Caddemizde Gazze’den Gazze’ye adlı barış yürüyüşünü, Keçiörenli vatandaşlarımızla birlikte gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte de Filistinli kardeşlerimize elimizden geldiği kadar destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Başkan Ak, bunun yanısıra her yıl Filistin Kültür Günleri gerçekleştirdiklerini, Uluslararası Ramazan Etkinlikleri kapsamında da Filistin Günü düzenlediklerini belirterek, “Kudüs’te de bir Türk haftası gerçekleştirmek istiyoruz” mesajını verdi. Görüşmenin sonunda heyet Başkan Ak’a Mescid-i Aksa ve Kudüs tablosu takdim ederken, Başkan Ak da heyet üyelerine fincan takımı ve Keçiören’in tarihini anlatan bir kitap hediye etti.