"Takımı ligden çekeriz"

"Takımı ligden çekeriz"
Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu'nu PTT 1'inci Ligi'nde Manisa'da oynanan İzmir derbisinde Altınordu'ya tek golle yenilen düşme hattındaki Bucaspor'un Başkanı Çetin Kayışlı sert açıklamalarda bulundu.

Başkan Kayışlı, Altınordu lehine verilen penaltıda faulün ceza sahasının 1 metre gerisinden yapıldığını iddia etti.

Kayışlı, "Sezon başında bu yana haksızlığa uğruyoruz. Aleyhimize 10 penaltı çalındı. Eğer böyle giderse takımı ligden çekeceğim" dedi. Başkan Kayışlı, "Verilen kararların art niyetli olduğuna inanıyorum. Bizi küme düşürmek istiyorlarsa zahmet etmesinler. Ben takımı ligden çekerim. Eğer bir kez daha haksızlığa uğrarsak maçlara çıkmama kararı alacağız" diye konuştu. Hatalar yüzünden düşme potasında yer aldıklarını söyleyen Başkan Kayışlı, şöyle devam etti:

"Altınordu maçında verilen haksız penaltı takımın motivasyonunu bozdu. Artık hepimiz bize oyun oynandığını düşünüyoruz. Sahada koşmanın, mücadele etmenin bir anlamı olmuyor. Federasyon ve hakemlerin iyi niyetine inanmıyoruz. Eğer daha büyük haksızlıklara uğramazsak ligde kalırız. Futbolcuların kalitesine ve teknik direktör Mustafa Bahadır'a güvenimiz tam. Yeter ki maçlarımız adil yönetilsin. Yerli oyuncuların tümü takımda kaldı. Henrique ve Jebrin ise para vermemize rağmen çekip gitti. İkisi de hainlik yaptı."

"YA KARŞIYAKA YA GÖZTEPE"

Bucaspor Başkanı Çetin Kayışlı, iç saha maçlarını Buca Arena'da oynamak isteyen Karşıyaka ve Göztepe takımlarından birini kabul edeceklerini söyledi. Çarşamba günü Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ile konuşacaklarını belirten Kayışlı, "İki takımı birden kabul etmemiz mümkün değil. Zeminin durumu buna müsait değil. Ya Karşıyaka, ya da Göztepe'ye olumlu yanıt vereceğiz" dedi. Karar alırken kulübün çıkarlarını ön planda tutacaklarını ifade eden Başkan Kayışlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ligin ilk yarısında Karşıyaka Arena'da oynadığı diye onlar avantajlı diyemeyiz. Sözleşmeyi tek taraflı feshetme hakkımız var. Karşıyaka ile yapılan anlaşma eski yönetimi bağlar. Ben kulübün menfaatini düşünürüm. Çarşamba günü hangi takımın Arena'da mücadele edeceğini açıklayacağım."

MUHTARLARLA İŞBİRLİĞİ

Öte yandan Bucaspor yönetimi, Buca'daki 17 mahallenin muhtarıyla sportif işbirliği anlaşması yaptı. Basın Sözcüsü Sait Demir, muhtarların mahallelerinde spora yatkın çocukları keşfedip kendilerine bilgi vereceğini belirterek, "Bu gençler tesislerimizde teknik adamlarımız tarafından denenecek ve yetenekli olanlar altyapımıza alınacak. Amacımız Bucaspor'a ve Türk futboluna yeni değerler kazandırmak" dedi.

Buca Muhtarları Dayanışma ve Güçbirliği Derneği Başkanı Serkan Dağdelen ise ortaklaşa yapılan projeyle birçok çocuğun hayatının değişeceğini belirtti.