Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Asayiş

Taklit imzayla 4,5 milyon tokatladı

Gayrimenkul alanında faaliyet gösteren holdingin muhasebecisi Serkan K., işyerini 4,5 milyon TL dolandırdı. Holding sahibi A.S. gerekli tedbiri almadığı iddiasıyla bankaya da dava açtı.

Yayınlanma:
Taklit imzayla 4,5 milyon tokatladı

İstanbul’da gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren bir holdingin muhasebecisi Serkan K. patronunun imzasını taklit ederek 4.5 milyonTL’yi zimmetine geçirdi. Olay Serkan K. yıllık izne çıkınca anlaşıldı.
İstanbul’da gayrimenkul alanında faaliyet gösteren holdingte akılalmaz bir dolandırıcılık yaşandı. İddiya göre, holdingin yaklaşık bir yıldır muhasebeciliğini yapan Serka K. önce patronunu istediği bankanın Şişli şubesiyle çalışmaya ikna etti.
Patronunun imzasını taklit eden Serkan K. ardından 3 kişinin hesabından 4,5 milyon TL para aktardı.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ
Aylar sonra fark edilen olayda suçunu itiraf eden Serkan K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 3 kişi ise para transferlerinden haberleri olmadığı gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Holding sahibi gerekli özeni göstermeyip tedbirlerin alınmamasından dolayı hesapların yürütüldüğü bankaya da dava açtı.
30 ülkede faaliyet gösteren Türkiye’de de 630 şubesiyle yatırım ortaklığı bulunan ünlü bir bankanın da bu dolandırıcılık olayında yer aldığını iddia eden A.S. ‘Yeni bir bankayla çalışmayı muhasebecim teklif etti. Dolandırıcılk olayının ardından banka da şube müdürünü görevden aldı” iddiasında bulundu.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler