Taksi tavanında cenaze

Taksi tavanında cenaze
Ermenek’te yaşamını yitiren ismi açıklanmayan bir kadının ölümü şüpheli bulunup otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Yapılan otopsinin ardından cenaze yakınlarına teslim edildi. Kadının yakınları, cenazeyi ambulans yerine taksiyle götürmeye karar verdi.

Taksinin üzerine bir bagaj yerleştirildi. Yaşlı kadının cenazesi tabutla morgdan çıkartıldı. Bir kişi cenazeyi bagaja yerleştirmek için taksinin üzerine çıktı. Tabut, taksinin kenarına konulduktan sonra kapağı açılıp ceset torbasındaki yaşlı kadının cenazesi 4 kişi tarafından alınıp taksinin üzerindeki kişiye uzatıldı. Bu kişi de diğerlerinin yardımıyla cenazeyi bagaja koyup kapattı. Cenaze aracı gibi kullanılan taksi Adana’dan 315 kilometre uzaklıktaki Ermenek’e gitmek için yola çıktı.

Taksinin üzerindeki bagajda cenaze taşınması çevredeki vatandaşların tepkisine yol açtı. Bazı vatandaşlar, "Allah etmesin taksi ani bir fren yapsa içinde cenaze bulunan bagaj uçar gider. Devlet ambulans tahsis ediyor. İnsanlar neden böyle eziyetlere katlanıyor anlamıyoruz. Cenazeye de yazık" dedi.