Taner Yıldız: “tpao’nun Özelleştirilmesi İçin Hazırlıklar Tamamlandı”

Taner Yıldız: “tpao’nun Özelleştirilmesi İçin Hazırlıklar Tamamlandı”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Petrolleri’nin (TPAO) özelleştirilmesiyle ilgili hazırlıkların tamamlandığını belirterek, “Bakanlar Kurulu’na sunacağız” dedi.
Bakan Taner Yıldız, Saim Halim Paşa Yalısı’nda düzenlenen “Enerji Projeleri ve Anlaşmaları için Taze Kaynak Nereden ve nasıl Sağlanır?” konulu konferansa katıldı. Burada bir açıklama yapan Bakan Yıldız, TPAO’nun yapısal değişikliğe ihtiyacı olduğunu belirterek, “Türkiye Petrolleri’nin yapısal bir değişikliğe mutlaka ihtiyacı var. Türk Hava Yolları modeli tarzında, kamu özel sektörleriyle beraber, halka açık, blok satış onun modeli tartışılmak kaydıyla buna mutlaka ihtiyacı var” dedi.
“TPAO’NUN ÖZELLEŞTİRİLME HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI”
TPAO’nun özelleşmesi için hazırlıkların tamamladığını belirten Yıldız, “Bu yapısal değişiklikle ilgili hazırlıklarımızı tamamladık. Bakanlar Kurulu’na sunacağız. TPAO, Botaş, yalnızca siyaset sınırları içinde değil, ekonomik sınırları daha geniş yapı içinde ortaklık yapılarını kuruyor” şeklinde konuştu.
“ÖZELLEŞTİRMEYE DEVAM EDİYORUZ”
Bakan Taner Yıldız, İGDAŞ gibi birçok firmayı özelleştirmeye devam ettiklerini kaydederek, “Türkiye’nin özelleşen, serbestleşen, liberalleşen yapısı içinde İGDAŞ gibi birçok firmanın da özelleşmesine devam ediyoruz. Elektrik dağıtım hizmetlerinin tamamı ve doğalgaz dağıtım hizmetlerinin tamamı özelleşmiş durumda” diye konuştu.