Tanpınar Edebiyat Yarışması’na rekor başvuru

Tanpınar Edebiyat Yarışması’na rekor başvuru

Türk edebiyatına şiir, hikaye, makale ve araştırma inceleme gibi çeşitli dallarda birçok eser kazandıran Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması'nın başvuru süresi sona erdi. Bu yıl ‘Roman’ dalında düzenlenen yarışmaya Türkiye’nin yanı sıra İngiltere’den Çin’e kadar birçok farklı ülkeden de eserler gönderildi. Yarışmaya toplam 250 eser başvuru yaparken, bunlardan 241’i Türkiye’den 9 tanesi ise farklı ülkelerden oldu.
Yarışmaya başvuru süresinin sona ermesiyle birlikte, Türkiye’den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gönderilen eserler, jüri üyeleri tarafından değerlendirilmeye başlandı. Bu yıl yarışmaya beklentilerin üzerinde bir başvuru olması sonuçların açıklanacağı tarihin de değişmesine sebep oldu. Daha önce 22 Mayıs 2015 olarak belirlenen sonuçların açıklanma tarihi, yoğun başvurudan dolayı uzatıldı. Jüri üyelerinin değerlendirmelerinin ardından sonuçlar, düzenlenecek basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulacak. Ayrıca yarışmacılar, Osmangazi Belediyesi’nin web sayfası ve Facebook’taki Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması sayfası üzerinden sonuçları öğrenebilecek.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması’na bu yıl beklentilerinin üzerinde bir başvuru yapıldığını belirterek, “Bu yıl roman dalında düzenlediğimiz yarışmaya toplam 250 eserin başvurusu yapıldı. Yarışmaya Türkiye’nin yanı sıra İngiltere, Çin, Yunanistan ve Almanya gibi dünyanın çeşitli ülkelerinden de başvurular oldu. Bu kadar yoğun bir başvurunun olması bizlere Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması’nın uluslararası bir boyut kazandığını gösteriyor. Yarışmaya başvuru yapan tüm yarışmacılarımıza teşekkür ediyoruz. Jüri üyelerimizin değerlendirmelerinden sonra yarışmanın sonuçlarını açıklayacağız. Jüri üyelerimizi yoğun bir değerlendirme süreci bekliyor. Kendilerine kolaylıklar diliyorum” dedi.