Tarhan’dan Türk-iş’e Ziyaret

Tarhan’dan Türk-iş’e Ziyaret

Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ı makamında ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu.
Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ı ziyaret etti. Görüşmede özellikle iş sağlığı ve güvenliği konuları üzerinde durulurken, maden ve inşaat sektörlerinde yaşanan can kayıplarının önüne geçilebilmesi için alınması gereken tedbirler konuşuldu. Bu çerçevede Soma ve Ermenek facialarının nedenleri üzerinde duruldu. Soma faciasının ardından işsiz kalan işçiler ve ailelerinin durumlarına ilişkin Anadolu Partisi’nin hukukçu ekibi tarafından hazırlanan rapor TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay’a sunularak, emekçilere destek mesajı iletildi. Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, "Bugün ölümlü iş kazalarında Avrupa birincisi olmamız kabul edilemez" dedi.
Kot taşlama, taş ocakları, madenler ve tüneller gibi sektörlerde görülen silikozis hastalığının tehlikelerine de dikkat çekilen görüşmede, çalışma hayatının diğer sorunları da gündeme geldi. Özellikle örgütlenme, taşeron işçilik, kadın istihdamındaki gerileme konularına dikkat çekilirken, Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan asgari ücretin en az bin 500 TL olması gerektiğini dile getirdi.