Tarihi Bedesten’de Belediye Esnaf İşbirliği

Tarihi Bedesten’de Belediye Esnaf İşbirliği

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin 2 bin 687 işyerinde yaptığı ve tüm dünyada ses getiren Tarihi Bedesten restorasyonunun ardından esnaflar, bölgenin tarihi dokusuna katkı sağlamak amacıyla kaldırım işgalini sonlandırdı.
Dünyanın en büyük restorasyon çalışmalarından biri olan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Tarihi Bedesten Çarşısı Restorasyon Çalışması”na bölge esnafı büyük destek verdi. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 bin 687 işyerinde restorasyon çalışması yapılarak tarihi dokusuna kavuşturulan Bedesten’de esnaflar, bölgenin tarihi dokusuna katkı sağlamak amacıyla kaldırım işgalini sonlandırdılar. Bedesten restorasyonu nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür eden esnaflar, Konya tarihi ve kültürü açısından büyük önem taşıyan bu hizmete katkı sağlamak amacıyla gönüllü olarak işyerlerinin önündeki tezgahlarını kaldırdıklarını ifade etti.
Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmanın Türkiye’ye örnek olduğunu belirten esnaflar, kaldırım işgallerinin sonlanmasının ardından geçişlerin rahatladığını, hem Konya için, hem de esnaf için daha iyi olduğu vurguladılar. Bedesten Ayakkabıcılar Derneği Başkanı Abdullah Dölek ise, esnafın gücünün Bedesten’de yapılan düzenlemeye yetmeyeceğini belirterek, bölgede tarihi dokuya uygun 2 bin 687 işyerinde restorasyon çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Yapılan çalışmadan çok memnun olduklarını, işlerinin açıldığını vurgulayan Dölek, esnaflar olarak bölgenin tarihi dokusuna uygun olacağı için kaldırım işgalini sonlandırdıklarını söyledi.
Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler de Bedesten esnafının hepsine teşekkür ederek, Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınlarından birer kitap hediye etti.