Tarım Danışmanlarının Çalişmalari

Tarım Danışmanlarının Çalişmalari

Ünye Ziraat Odası Tarım Danışmanları, ilk etapta ulaşmayı düşündüğü 480 çiftçinin yüzde 50’sine ulaşarak, hizmet vermeyi sürdürüyor.
2013 yılında bünyesine 2 tarım danışmanı alarak çiftçilere hizmet vermeyi amaçlayan ve 2014 yılında tarım danışmanı sayısını 8’e çıkartan Ziraat Odası, olumlu cevaplar alıyor. İlk etapta hedefledikleri 480 çiftçinin yüzde 50’sini gezen tarım danışmanları, bir ay sonra daha da aktif olacakları düşüncesinde.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ünye Ziraat Odası Tarım Danışmanı Müdürü Hülya Şener, "Danışmanlarımızın sayısı geçen sene ikiydi, bunu bu sene sekize çıkarttık. Sekiz danışman arkadaşımız her gün köylere gidip çiftçilerimizi ziyaret ediyor. Çiftçilerimiz sorunları ve eksikleri nelerse onların sorduğu sorulara cevap verme şeklinde ya da ne yapılması gerektiği hakkında onlara yönelik çalışmalar yapılıyor. Şu anda 480 çiftçimiz var, yaklaşık 240’ına ulaştık ve hizmet ettik. Arkadaşlarımızın çoğu hala köylerde bu çalışmalara devam ediyor. Üreticiden ciddi anlamda olumlu tepkiler alıyoruz” dedi.
Henüz çok aktif ve verimli bir şekilde hizmet edemediklerini de aktaran Şener, “Çalışmalar şu anda daha çok çiftçileri tanımaya yönelik devam ediyor. Hasat dönemi de bittiği için çok fazla aktif değiliz ama tabi sorular olduğunda onlara o konularda bilgi vererek yardımcı oluyoruz. Önümüzdeki ay toprak analizlerini almaya başlayacağız. Verimin daha da artacağını düşünüyoruz. Bir aya kalmaz sistem düzene girer. Köylerimiz, mahallelerimiz ve merkezde çiftçilik yapan vatandaşlarla ilk kez karşılaştığımız için 1 ay içinde tamamen sistem düzene girer” şeklinde konuştu.