Tarım Fuarı Kapılarını Açıyor

Tarım Fuarı Kapılarını Açıyor

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 13-16 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek İnegöl Tarım Fuarı (İNTARF), cumartesi günü kapılarını açıyor.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, encümen salonunda düzenlediği toplantıda,MERPA’da yapılacak fuar hakkında bilgi verdi. Aktaş, “Mobilya ve köftesi ile ünlü olmasının yanında tarım ve hayvancılık şehri olan İnegöl, verimli topraklarıyla da önemli bir zenginliğe sahip. Bu kadar tarımla iç içe olan bir ilçede tarım fuarı düzenleyerek, yeni tarım aletlerini üreticinin yakından görmesini istiyoruz. İnegöl’ün sanayicisi, tüccarı, çiftçisi, ürününü uzak yerlere ihraç edebilecek imkana sahip. Bizim işimiz de bunların önünü açmaktır” dedi.
2013 yılında İnegöl’ün bitkisel üretim cirosunun yaklaşık 390 milyon, hayvani üretim cirosunun ise 56 milyon lira olduğunu anlatan Aktaş, "Patates, kestane, elma, armut, şeftali ve çilek başta olmak üzere ürün geliştirme ve marka tesciline yönelik projelerimiz vardı. Çalışmalarımız devam ediyor. Tarım fuarı da bu çalışmalarımızın önemli bir parçası. 13-16 Eylül 2014 tarihleri arasında Mer-Pa’da İnegöl Tarım Fuarı (İNTRAF) adı altında bir organizasyon gerçekleştirileceğiz. 37 adet tarım makinesi firması, 4 adet banka, 12 kamu kurumu ve zirai örgüt, 33 tarımsal kalkınma kooperatifi toplam 86 adet stant açacak. Fuarımıza çevre il ve ilçelerin ziraat odaları ve ticaret odaları da iştirak edecek. Ayrıca Uludağ İhracatçılar Birliği’nin de katılacağı fuarımızda, üreticimizle ihracatçıları da buluşturmuş olacağız. Şehrimizde, birbirinden güzel, birbirinden farklı meyve ve sebzelerimiz var. Bu topraklar verimli ve bereketli. Ne ekersek onu en iyi şekilde alabiliyoruz. Bunu tanıtmak ve hacmi genişletmek için İNTARF adı altında böyle bir organizasyonu İnegöl’ün bütün dinamikleriyle gerçekleştiriyoruz. İnegöl’de, böylesi bir fuarın düzenlenmesi tıpkı mobilyada olduğu gibi, İnegöl tarımına büyük bir hamle kazandıracaktır” dedi.