Tarımsal İşletmelerin Üretim Bilgileri Kayıt Altına Alınıyor

Tarımsal İşletmelerin Üretim Bilgileri Kayıt Altına Alınıyor

Tarım Bilgi Sistemi içerisinde yer alan Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi ile (TÜKAS) tüm tarımsal işletmelerin üretim bilgilerinin kayıt altına alınması çalışmaları Nevşehir il genelinde devam ediyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Vekili Gürol Çetin yaptığı açıklamada, günümüzde hızla gelişen teknoloji sayesinde tarım sektöründe yeni yöntem ve yeni sistemlerin de ortaya çıktığını kaydetti. Bu gelişmeler sonucunda ihtiyaç duyulan doğru bilgiye daha kolay ve daha hızlı bir şekilde ulaşılabildiğini ifade eden Çetin, ayrıca bu sayede bilgilerin etkin bir şekilde değerlendirilebildiğini vurguladı. Tarımsal bilgi altyapısının sağlamlaştırılmasına yönelik olarak coğrafi bilgi sistemleri kapsamında tarımsal parsellere yönelik uydu verilerinin de kullanıldığı çalışmada üreticilerin tarımsal üretim ve varlıkları kayıt altına alındığını söyleyen Çetin, bu verilerin aynı zamanda 2014 Genel Tarım Sayımı bilgisi olarak da kullanılacağını sözlerine ekledi.
Çetin: “Kayıt çalışmalarını, kurumumuzun köy ve beldelerde görev yapan Mühendis ve Veteriner Hekimleri sürdürmektedir. Yapılan bu çalışmalar istatistik amaçlı olarak kullanılacak ve edinilen bilgiler ülkemizin gelecekteki tarımsal politikalarına ışık tutacak. Çiftçilerimiz hiçbir kaygı taşımadan görevli personellere yardımcı olmalılar” dedi.