Tarsuslu Uzman Çavuş Kansere Yenik Düştü

Tarsuslu Uzman Çavuş Kansere Yenik Düştü

Kırklareli’nde rahatsızlığı nedeniyle kansere yenik düşen 7 yıllık Piyade Uzman Çavuş Zeki Çiftçi’nin cenazesi memleketi Mersin’in Tarsus ilçesinde toprağa verildi.
2007 yılında Uzman Çavuş olarak TSK’ya katılan ve Kırklareli’nin Kofcaz ilçesinde 1. Hudut Komutanlığı’nda görev yapan Piyade Uzman Çavuş Zeki Çiftçi yaklaşık bir ay önce rahatsızlanarak doktora gitti.
Yapılan tetkikler sonrası akciğer kanseri tanısı konulan ve bir süredir kanser tedavisi gören evli bir erkek çocuk babası Zeki Çiftçi hastalığına yenik düşerek yaşamını yitirdi.
Mersin’in Tarsus ilçesine getirilen cenazesi Büyük Kösebalcı Mahallesi’nde toprağa verildi.
Eşinin ölümüyle birlikte yasa bürünen ve güçlükle ayakta durabilen Gönül Çiftçi’yi TSK’da görevli bayan bir astsubay teskin ederek cenaze boyunca bir an olsun bile yanından ayrılmadı.
Tarsuslu Piyade Uzman Çavuş Zeki Çiftçi’nin cenazesine yaklaşık bin 500 kişi ile birlikte Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Mersin İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Jandarma Yarbay Mustafa Bakçınar, 1.Hudut Komutanlığında Tabur İkmal Subayı Piyade Binbaşı Mahmut Yıldız, Tarsus Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yavuz Bulut, MHP İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, ölen Uzman Çavuş’un silah arkadaşı Piyade Kıdemli Astsubay Çavuş Bekir Cesur katıldı.