Tartışılan rapor!

Tartışılan rapor!
 Belediye meclisi 'okumakla anlaşılamayacak' diyerek bütçeyi okutmadan kabul etti

Rize’nin Fındıklı Belediyesi’nin 2013 yılı kesin hesaplarının görüşüldüğü meclis toplantısında ilginç diyaloglar oldu. Bütçe komisyon raporu okunurken müdahale eden Ak Partili meclis üyeleri, okumakla bir şey anlaşılamayacağını ileri sürerek raporun bir an önce oylamaya sunulması yönünde görüş bildirdi. CHP'li üyelerin karşı çıkmasına rağmen 2013 yılı bütçesi okunmadan, AK Partili 5 üyenin oyu ile kabul edildi.

Fındıklı Belediyesi’nde 16 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen ve belediyenin 2013 yılı kesin hesaplarının görüşüldüğü 7’nci Belediye Meclis toplantısı Ak Partili Belediye Başkanı Adnan Özbalaban’ın rahatsızlığı nedeniyle Başkan Vekili Murat Köseoğlu başkanlığında yapıldı. 5 AK Partili ve 3 CHP’li üyenin katılımıyla yapılan toplantıda, 2013 yılı kesin hesabı hakkında bütçe komisyonu tarafından düzenlenen rapor okundu. Raporun okunması sırasında söz alan AK Partili üye İsmail Hakkı Kurt, “Raporun okunmasından bir şey anlaşılamayacak ve her halükarda belediyenin 2013 yılı kesin hesabı oy çokluğu ile onaylanacak” dedi. Bunun üzerine CHP’li üye Seyfullah Çukur, “Anlamadığın şeyi neden onaylıyorsun o zaman?” diye itirazda bulundu.



OKUNMAYAN RAPORU AK PARTİLİ ÜYELERİN OYLARI İLE KABUL ETTİLER


Bunun üzerine söz alan AK Partili üye Ali Özcihan da, 2013 yılı kesin hesabının raporun okunmasıyla anlaşılamayacağını ileri sürdü ve bir an önce oylamaya sunulmasını istedi. Yeniden söz alan CHP’li üye Seyfullah Çukur karşı çıktı, raporun hizmet alım faturaları ile birlikte incelenip onaya sunulması gerektiğini söyledi, "Aksi halde hiçbir anlam ifade etmez. Neyin onaylanıp neyin onaylanmadığı konusunda kimsenin bilgi sahibi olmadığı bilinmektedir. Halka karşı sorumluluk ve vicdani açıdan hiç doğru olmaz” diyerek tepki gösterdi.

Meclis tutanaklarına geçen sözlü tartışmaların ardından Meclis Başkan Vekili Murat Köseoğlu’nun oylamaya sunduğu 2013 yılı kesin hesap raporu, CHP’li 3 üyenin ret oyuna karşı AK Partili 5 üyenin oyları ile kabul edildi.