Taş 44’üncü Sayısını Çikardi

Taş 44’üncü Sayısını Çikardi

Sakarya’nın tek karikatür dergisi olan Taş, uzun bir aradan sonra yeni sayısını okuyucuları ile buluşturdu. 44’üncü sayısını çıkaran dergi yoluna tüm hızı ile devam etti.
2007 yılında usta karikatürist Osman Suroğlu ve bir grup karikatüristin girişimleri ile çıkarılmaya başlanan ve 7 yıldır yoluna devam eden Taş Karikatür Dergisi 44’üncü sayısını Sakaryalılar ile buluşturdu. Raflarda yerini alan derginin bu sayısında birbirinden farklı konu ve çizimler yer alırken, özellikle genç kalemlerin çizimleri dikkat çekti.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları’nda (SAMEK) eğitim gören kursiyerlerin yayına hazırladığı dergi Türkiye’de de alanında tek olma özelliği taşıyor. Dergi amatör çizerlerin bir araya gelerek oluşturduğu tek mecmua olurken; 7 yıldır devam eden yayın hayatı ile de Sakarya’nın en uzun soluklu karikatür dergisi oluyor. Usta Karikatürist Osman Suroğlu’nun Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı dergi’ye Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ve SAMEK Kurs Merkezlerinden ücretsiz olarak ulaşmak mümkün. Ayrıca dergide çizer ve yazar olmak içinde Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına başvurarak ücretsiz karikatür kursuna kayıt olmak yeterli oluyor.