Taş ocağı istemiyoruz!

Taş ocağı istemiyoruz!

Sakarya'nın Karasu İlçesinin Değirmendere mevkisinde bulunan taş ocağının, dereye atık boşalttığını öne süren bir grup mahalleli, Aziziye Mahallesi Muhtarı Ahmet Şakar ile şantiyeye giderek tepki gösterdi. Mahalleli ile şantiye görevlileri arasında arbede yaşandı.
Karasu Aziziye Mahallesi Muhtarı Ahmet Sakar, Değirmendere mevkisinde bulunan Taş ocağının çevre kirliliğine neden olduğunu, bunu da defalarca yetkililere iletmesine rağmen çözüm bulunamadığını söyledi. Muhtar Şakar ve beraberindeki bir grup mahalleli gazetecilere şantiye sahasındaki ruhsata uygun olmayan çalışmalar yapıldığı yönündeki iddialarını yerinde göstermek istedi.

Ancak Muhtar Şakar’ın şantiye alanına gitmesi gerginliğe neden oldu. Şantiye Şefi Emre Savaş’ın tepki göstermesi üzerine kavga çıktı. Olay mahalle sakinlerinin araya girmesiyle önlendi. Muhtar Şakar şunları söyledi:

"Taş ocağının deremizi kirletmesi nedeniyle su yerine katran akıyor. Katran haline gelmiş suda hangi canlı yaşasın. Konuyla ilgili yetkililere o kadar başvuru yaptık, kimse oralı olmadı. Bölgede bulunan fındık bahçelerimiz zarar gördü. Bu yetmemiş gibi deremizi mahvediyorlar. Bu dereden akan su Karadeniz’e karışıyor. Vücudumuza dolaylı yoldan zehir enjekte ediliyor ve buna hiç kimse dur demiyor."