Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Bursa

Tasarımcılar OSMEK'te yetişiyor

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursu (OSMEK) bünyesinde açılan giyim üretim teknoloji sınıfında eğitim alan kursiyerler hem üretiyor, hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Yayınlanma:

Sosyal belediyecilik alanında örnek çalışmalara imza atan Osmangazi Belediyesi’nin Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle ücretsiz olarak düzenlediği giyim üretim teknolojileri kursu, meslek sahibi olmayan vatandaşları çalışma hayatına kazandırıyor. Hüdavendigâr Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleşen kursa, özellikle ev hanımları yoğun ilgi gösteriyor. Ölçü alma, kalıp çıkartma, biçki teknikleri, prova ve süsleme gibi giyimin temel bilgilerini kavrayan kursiyerler, ürettikleri kıyafetlerden siparişler alıyor.

Toplam 720 saatlik kursu pandemi sebebiyle 10 kişilik gruplarla gerçekleştirdiklerini belirten usta öğretici Nergiz Cafer, “Kursiyerlerimiz hem kendileri hem de çocukları için etek, gömlek, pantolon, eşofman gibi çeşitli kıyafetler dikiyorlar. Ayrıca burada sosyalleşme imkânı buluyorlar. Kurs sayesinde birçok kadının hayatına dokunuyoruz. Bu imkânı bizlere sağlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür ediyorum” dedi.

İLGİLİ HABER Prof. Dr. Şükrü Ersoy Bursa’daki Fay Hattı Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu
Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursu (OSMEK) bünyesinde açılan giyim üretim teknoloji sınıfında eğitim alan kursiyerler hem üretiyor, hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Kursiyerlerden Ayşe Uslu ise kursta ürettikleriyle sosyal medya üzerinden satışa başladığını söyleyerek, “Kursa ilk başladığımda dikiş tecrübem yoktu. Hocamız sayesinde burada birçok şey öğrendim. Diktiğim kıyafetleri beğenen yakınlarım beni sosyal medyada sayfa açmaya teşvik etti. Şimdi siparişler alarak aile bütçeme katkı sağlıyorum. Aynı zamanda güzel ürünler çıkarmanın mutluluğunu yaşıyorum” diye konuştu.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler