Taşlanan polis aracı devrildi: 4 yaralı

Taşlanan polis aracı devrildi: 4 yaralı
Siirt Dumlupınar Mahallesi'nde toplanan yüzleri maskeli bir grup, zırhlı polis aracına taşlı saldırıda bulundu. Sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu araç devrildi.

Kazada araçta bulunan polisler Özcan Yılmaz (31), Numan Büyük Albayrak, Hüseyin Kanlı (29) ve Hüseyin İren yaralandı. Yaralılar Siirt Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, yaralı polis memurlarını hastanede ziyaret etti. Hastane çıkışında gazetecilere açıklama yapan Özkan, aracın dönüşe geçtiği sırada yoldaki çukurdan dolayı devrildiğini söyledi.

BİBER GAZI ÖLDÜRDÜ İDDİASI

Öte yandan, Barış Mahallesi'nde izinsiz gösteri düzenleyen gruplara polis biber gazıyla müdahale etti. Bu sırada, Ramazan Ertaş (80) adlı kişinin biber gazından etkilenerek kalp kirizi geçirdiği iddia edildi. Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ertaş, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Lice yaşanan olaylar gece Diyarbakır, Hakkari, Van, Ağrı ve Şırnak'ta da protesto edildi. Şırnak'ın Cizre ilçesindeki gösteriler sırasında 6 yaşındaki bir çocuğun gözüne isabet eden bir gaz kapsülüyle yaralandığı iddia edildi.