Tatil yolu yine kana bulandı! 44 ölü 355 yaralı

Tatil yolu yine kana bulandı! 44 ölü 355 yaralı

Bayram tatilinin başlamasından bu yana meydana gelen kazalarda ölü sayısı 44'e yaralı sayısı 355'e yükseldi.

Son 24 saatte meydana gelen kazalar


Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.Mustafa Çivi idaresindeki 11 RA 045 plakalı otomobil, Gölpazarı-Bilecik karayolu Küçüksusuz köyü yol ayırımı Dikenli Boğaz mevkisinde Nihat Dövel'in kullandığı 11 RA 006 plakalı otomobille çarpıştı.

Kazada, sürücü Çivi ve Burhanettin Şahin, olay yerinde yaşamını yitirdi. Otomobilde sıkışan kişiler, AFAD ekiplerince çıkartıldı. Yaralanan sürücü Dövel, Arif ve Fatma Şahin, Saadet ve Mehmet Demir, Ayşe Tekin ile kimlikleri henüz belirlenemeyen 4 çocuk, 112 Acil Servis ekiplerince Bilecik ve Gölpazarı devlet hastanelerine kaldırıldı. Mustafa Çivi ve ailesinin, Sakarya'daki bir akrabalarının cenaze töreninden Gölpazarı'na döndükleri öğrenildi.

Bayburt'taki kazada 2 kardeş yaşamını yitirdi, biri çocuk 6 kişi yaralandı.

İstanbul'dan Bayburt'a inşaat malzemesi götüren Tayfun Şinel'in kullandığı 34 GJJ 63 plakalı kamyonet, Bayburt-Erzincan karayolu Oruçbeyli köyü mevkisinde, karşı yönden gelen Cemal Muslu (37) idaresindeki 29 AK 846 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, otomobil sürücüsü Cemal ve ağabeyi Bilal Muslu (42) olay yerinde hayatını kaybetti. Otomobildeki Muhammet Ali Muslu (6) ile sürücü Tayfun, kamyonetteki Tüncay ve Berat Şinel, Tahir Aşçı ve Ali Osman Süleyman yaralandı.

Adıyaman'daki kazada 2 kişi öldü, 7 kişi yaralandı


Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.Göçeri köyü yakınlarında Muzaffer Çoban yönetimindeki 02 KP 257 plakalı otomobil, Nurettin Okumuş idaresindeki 35 GH 399 plakalı ticari araçla çarpıştı. Kazada sürücü Çoban ile otomobildeki kardeşi Mehmet Çoban hayatını kaybederken, Nurettin Okumuş, Resul Çoban, Mehmet Cevher Şahin, Nurten Okumuş, Esra Okumuş, Taner Alpay ve Şeyma Alpay yaralandı.

Olay yerine gelen 112 acil servis ekiplerince Kahta Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan Resul Çoban ve Mehmet Cevher Şahin Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Otomobilde sıkışan cenazeler, Adıyaman AFAD ekibi ve Kahta Belediyesi itfaiye ekiplerince çıkarıldıktan sonra Kahta Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Sakarya'nın Erenler ilçesindeki kazada 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Yüksel Kılıç idaresindeki 06 ZYY 98 plakalı otomobil, Erenler ilçesi çevre yolunda ağaca çarparak devrildi. Kazada araçta sıkışan sürücü ile İrem, Beşir, Yunus ve Hanife Kılıç, Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince çıkarıldı. Sürücü Yüksel ile İrem Kılıç'ın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlenirken diğer yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kaza nedeniyle ulaşım yaklaşık bir saat tek şeritten verilirken, olay yerine gelen kazazede yakınları fenalaştı.

Niğde'nin Ulukışla ilçesindeki kazada ise dereye yuvarlanan otomobildeki çift hayatını kaybetti.

Adana-Pozantı karayolu Kırkgeçit viyadüğü yakınlarında, Şuayip Açıkbaş (47) idaresindeki 48 JD 360 plakalı kamyon kontrolden çıkıp yol kenarındaki bariyerleri aşarak yaklaşık 30 metre aşağıdaki dereye yuvarlandı.

Kazada, sürücü ile eşi Meryem Özdemir Açıkbaş (46), olay yerinde yaşamını yitirdi. Olay yerine gelen AFAD ekibi, su akıntısının az olduğu deredeki ağaçların üzerine devrilen kamyondan cesetleri çıkardı. Cenazeler, Ulukışla Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Konya ve Çankırı'daki kazalarda 2 kişi öldü, 21 kişi yaralandı.

Konya-Ilgın karayolunun 65. kilometresinde, Abdurrahman Baysangül idaresindeki 42 KS 171 plakalı otomobil, aynı yönde seyreden Ersezen Erden'in kullandığı 45 LS 660 plakalı otomobile arkadan çarptı. Erden'in kullandığı araçtaki Şahin Kılıç (50), kaza yerinde yaşamını yitirdi. Yaralanan Ali Şahin, Müşerref Kılıç ile Feryal ve Tuberk Baysangül hastaneye kaldırıldı. Otomobildekilerin bayram ziyareti için Afyonkarahisar'a gittikleri öğrenildi.

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi'nde Seyit Ali Yeşilkaya idaresindeki plakasız otomobil, üst geçidin ayağına çarptı. Kazada sürücü ile araçtaki Aziz Yıldırım, Oktay Gönüllü ve Ramazan Durmuş yaralandı. Hastanelere kaldırılan yaralılardan Durmuş'un hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi.

Çankırı'da da otomobilin devrilmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı.Ilgaz'dan Çankırı'ya giden Osman Karataş yönetimindeki 34 BA 5945 plakalı otomobil, Akçavakıf köyü yakınlarında devrildi. Sürücü, kaza yerinde hayatını kaybederken yaralanan Elmas ve Osman Alp Karataş ile Sevgi Sönmez, Ümit, Esen ve Ümmühan Meral, Çankırı Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Çankırı İnandık köyü yakınlarındaki kazada ise 7 kişi yaralandı. Ankara'dan Çankırı'ya giden Durmuş Satılmış idaresindeki 06 GYM 71 plakalı otomobil, karşı yönden gelen İhsan Boyacı'nın kullandığı 18 AH 121 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, sürücüler ile otomobillerdeki Mevlüt, İsmail ve Zehra Satılmış ile Hasan ve Meryem Dede yaralandı.

Otomobil biçerdövere çarptı


Şanlıurfa'da otomobilin biçerdövere çarpması sonucu bir kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Karaköprü ilçesinin Tülmen Mahallesi yakınlarında Mehmet Aslan'ın kullandığı 46 DT 594 plakalı otomobil, aynı yöne giden sürücüsünün kimliği ve plakası henüz belirlenemeyen biçerdövere çarptı. Çarpmanın etkisiyle takla atan otomobilde bulunan sürücünün yanı sıra Kenan Aslan, Mehmet Kaya ve Mehmet Doğan (15) yaralandı. 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırılan yaralılardan Doğan, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Hatay'da motosiklet sürücüsü can verdi


Hatay'ın Payas ilçesi otoban turnikeleri bağlantı yolu kavşağında sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 31 KMK 03 plakalı tır ile Ahmet Demir'in (26) kullandığı 31 L 1457 plakalı motosiklet çarpıştı. 112 Acil Servis ekiplerince Dörtyol Devlet Hastanesine kaldırılan motosiklet sürücüsü, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Manisa'da tren altında kaldı

Manisa'nın Şehzadeler ilçesi Nurlupınar Mahallesi'nde Mermerciler Sitesi arkasında kalan hemzemin geçitten motosikletiyle geçmeye çalışan Cüneyt Tatlı'ya (39), Manisa'dan Uşak'a giden tren çaptı. Vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen 112 Acil ekipleri, Tatlı'nın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi.

Gaziantep'te 6'sı çocuk 10 yaralı

Gaziantep'in Yavuzeli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 10 kişi yaralandı. Yavuzeli istikametine giden Sinan Yılmaz (39) idaresindeki 27 FR 258 plakalı otomobil, Yavuzeli-Gaziantep karayolu Büyükkarakuyu Mahallesi yakınlarında devrildi.

Kazada, sürücü ile Eyüp (8), Yılmaz (10), Yılmaz (68) ve Sinan Dede Yılmaz (6), Yusuf (16), Mustafa (12), Beyza (10), Ayşe (45) ve Emrah Kalse (25) yaralandı. İtfaiye ekiplerince araçtan çıkarılan yaralılar, ambulanslarla Gaziantep'teki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan Beyza Kalse'nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Gaziantep Şehitkamil ilçesinde Mahmut Süslüyıldız idaresindeki 27 U 0722 plakalı otomobil, Sani Konukoğlu Bulvarı'nda yol kenarındaki elektrik direğine çarptı. Kazada yaralanan sürücü Süslüyıldız ve ismi öğrenilemeyen 3 kişi, sıkıştıkları otomobilden itfaiye ekiplerinin yardımıyla çıkarıldı. Sağlık ekiplerince kentteki hastanelere kaldırılan yaralıların sağlık durumunun ağır olduğu belirtildi. Yaralıların, mezarlık ziyaretinden döndükleri öğrenildi.

Trabzon'da 6 yaralı

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 61 AZ 392 plakalı minibüs, Kayabaşı Yaylası'ndan dönüş yolunda şarampole devrildi.

Kazada, minibüsteki Gül Yıldız (21), Hasan Yaşar Taş (17), İnci (35) ve Sinan Efe Güzeldağ (6) ile kimliği henüz belirlenemeyen 2 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Trabzon'daki hastanelere kaldırıldı.

Ankara'daki kazada 6 kişi yaralandı

Ankara'da Çubuk'tan il merkezine giden Fatih Tüzün idaresindeki 06 DG 9073 plakalı otomobil, Fatih Mahallesi mevkisinde Zeynep Şenoğlu'nun kullandığı 35 DJZ 30 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle her iki otomobil de yol kenarındaki bahçeye devrildi. Kazada, sürücüler ile Miyase Sena, Hacı, Yeter ve Hilal Şenoğlu yaralandı.

Sakarya'da 5 yaralı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde Mustafa Cesur kontrolündeki 81 BN 451 plakalı otomobil, D-100 Karayolu Akova Mahallesi Hantek Blokları kavşağında Ramazan Köle'nin kullandığı 34 HD 5161 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı. Kazada, sürücüler ile otomobildeki Beyzanur Cesur, hafif ticari araçtaki Selimcan ve Arzu Köle yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince Hendek Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Zonguldak'ta 4 yaralı


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Abdulkadir Taşgün yönetimindeki 67 UF 130 plakalı otomobil, Ereğli-Alaplı karayolunun Kışla mevkisinde Engin Ercan'ın kullandığı 67 LY 201 plakalı su tankeri ile çarpıştı. Kazada sürücü Taşgün ile otomobilde bulunan Fatih Demirdelen, Onurcan Odabaş ve Melih Andiç yaralandı.

Çankırı'da 6 yaralı

Çankırı Tüney köyü yakınlarında, Ankara yönünden gelen Mehmet Kuşgöz'ün kullandığı 42 ZL 343 otomobil, Mehmet Karaaoğlu idaresindeki 06 KH 331 plakalı traktörle çarpıştı. Kazada, sürücüler ile ismi öğrenilemeyen 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Çankırı Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Şile yolunda zincirleme kaza

İstanbul Şile Yolu Madenler mevkisinde 15 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 4 kişi hafif yaralandı.
Ümraniye yönünde seyreden bir otomobil, Madenler Köprüsü altında direksiyon hakimiyetini kaybederek kaza yaptı. Yola dökülen yağ nedeniyle aynı yönde seyreden sürücülerin karıştığı 15 araçlık zincirleme kaza meydana geldi.

Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis çevre güvenliğini alırken hafif yaralı 4 kişi sağlık ekiplerince hastaneye götürüldü. Kazaya karışan araçlar çekicilerle çekildikten sonra bir saat kapalı kalan yol belediye ekiplerince temizlenmesinin ardından yeniden trafiğe açıldı.

Karabük'te 3 yaralı

Karabük'te Acıöz Köyü mevkisinde bayram tatili için İstanbul'dan Kastamonu'ya giden İbrahim Ağaçoğlu yönetimindeki 34 GB 1382 plakalı otomobil, refüje çarparak karşı şeride geçti. Kazada sürücü Ağaçoğlu ile otomobildeki Mukaddes (38) ve Tolga Sakallıoğlu (16) yaralandı.

Siirt-Batman karayolunda 5 yaralı

Siirt-Batman karayolu Kurtalan ilçesi yakınlarında Ferit A. yönetimindeki 56 AD 286 plakalı otomobil, şarampole devrildi. Kazada, sürücü Ferit A. ile araçtaki Serhat P, Ferhat P, Hayrettin K. ve Kadir Ü. yaralandı. Yoldan geçen sürücülerin yardımıyla araçtan çıkarılan yaralılar, ambulansla Kurtalan Devlet Hastanesinde kaldırıldı.

Zonguldak'ta otomobil şarampole devrildi

Zonguldak'ta Devrek Karayolu Çayköy mevkisinde Atilla Çanakçı idaresindeki 67 TU 729 plakalı otomobil, kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada, sürücü ile araçtaki Fazlı, Naile ve Güler Çanakçı yaralandı.

Sivas'ta kaza üstüne kaza

Sivas Gültepe Mahallesi Toptancılar Kavşağı'nda, Fatih Yıldız idaresindeki 58 TL 709 plakalı otomobil Ahmet Karabulut'un kullandığı 06 FH 6329 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, sürücü Yıldız ile aracındaki Erdoğan Çay ve Resul Bülbül yaralandı. Yaralılar, Numune Hastanesine kaldırıldı.

Sivas-Ankara karayolu Havalimanı Kavşağı'nda Aysema Öniz yönetimindeki 58 BH 994 plakalı otomobil ile Emre Bozbek'ün (20) kontrolündeki 58 AD 545 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada, Bozbek ile aracındaki Dilek Şimşek (16) ve diğer otomobildeki Birsen Özkanoğlu yaralandı.

Sivas Suşehri ilçesinde ise Mücahit Yıldırım yönetimindeki 34 BD 7772 plakalı cip, Sivas karayolu Geminbeli mevkisi Çokrak köyü yakınlarında refüje çarparak devrildi. Kazada sürücü ile aracında bulunan eşi Semra ve kızı Rüveyda Yıldırım (10) yaralandı.

Denizli'de kamyon TIR'a çarptı

Denizli'nin Pamukkale İlçesinde, Ali İnceöz idaresindeki 68 BF 306 plakalı domates yüklü kamyon, İzmir yönüne giden Tuncay Bayındır yönetimindeki 35 EMG 89 plakalı kavun ve karpuz yüklü tıra arkadan çarptı.

Kazada hafif yaralanan sürücüler İnceöz ile Bayındır, ambulansla Denizli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kazada yola saçılan kamyon ve tırdaki domates, kavun ve karpuzlar, Denizli Büyükşehir Belediyesi temizlik ekiplerince temizlendi.

Manisa'da 3 yaralı

Manisa'nın Akhisar ilçesinde ise İdris Aslan idaresindeki 45 S 1349 plakalı otomobil, Murat Gürbüz'ün kullandığı 45 YD 058 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, sürücüler ile Öznur Aslan yaralandı. Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bursa'da 1 yaralı

Bursa Orhangazi ilçesinde Yalova'dan Bursa istikametine giden Soner Şimşek (20) idaresindeki 16 ZM 268 plakalı otomobil, aynı yönde ilerleyen Hüseyin Serbest'in (63) kontrolündeki 16 VD 827 plakalı kamyona arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaklaşık 40 metre sürüklenen otomobil yol kenarında durabildi. Kazada yaralanan sürücü Şimşek, 112 Acil Servis ekiplerince Orhangazi Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Ordu'da 3 yaralı

Ordu'nun Fatsa ilçesinde ise Murat Aydınlı kontrolündeki 34 AF 1440 plakalı otomobil ile İsa Camgöz yönetimindeki 52 DB 343 plakalı kamyonet, Korgan yolunun 2. kilometresinde çarpıştı. Kazada, sürücülerden Murat Aydınlı ve otomobildeki İsak ve Ayşe Aydınlı yaralandı.

Adıyaman'da motosiklet kazası

Adıyaman'ın Besni ilçesinde Aydın Cila idaresindeki 27 UY 182 plakalı motosiklet dönüş yapmaya çalışan Nurullah Othan'ın kullandığı 02 FA 908 plakalı otomobile çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü Cila yaralandı.