Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Asayiş

Tatile çıkacaklar dikkat! Konum bildirmek hırsıza davetiye

Uzmanlar herhangi bir önlem alınmadan yapılan paylaşımların hırsızlara davetiye çıkardığını söyledi

Yayınlanma:
Tatile çıkacaklar dikkat! Konum bildirmek hırsıza davetiye

Bilişim uzmanları, tatil sezonuyla birlikte artan hırsızlık olaylarına karşı tatile çıkacak vatandaşlara uyarılarda bulundu. Bilişim Teknolojileri ve Siber Güvenlik Derneği Başkanı Yavuz Sultan Selim Yüksel, “Son yıllarda hırsızların sosyal medyadaki yer bildirimlerini takip ettiği biliniyor. Mümkünse sosyal medya hesaplarında konum belirten özellik de kapalı tutulmalı. Ayrıca şifresiz, doğrulama istemeyen ücretsiz internet ağları (Wi-Fi) bilgisayar korsanları için bulunmaz bir fırsat. Bu ağları kullanmayın” dedi.

SAHTE PARA DOLAŞIMDA

Tüketici Başvuru Merkezi (TBM) Hukuk Komisyonu Başkanı Avukat Murat Emergen de şöyle konuştu: “Tatil beldelerinde kredi kartı kopyalamalarına karşın, ATM’lerde anormal bir durumdan şüphelenenler ATM makinesini terk etmeli ve bankayı aramalı. Ayrıca kalpazanlar yaz sezonunda para dolaşımının yüksek olduğu yerlerde cirit atıyor. Vatandaşlar tatil rehavetinden sahte paraları anlayamayabiliyor. Mağdur olmamak için özellikle şüphelenilen para mutlaka alınmadan önce incelenmeli.”

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler