Tatvan’da Olaylı İki Günün Bilançosu Ağır Oldu

Tatvan’da Olaylı İki Günün Bilançosu Ağır Oldu

Kobani’ye yapılan saldırıları kınamak amacıyla iki gündür eylem yapan göstericiler, Bitlis’in Tatvan ilçesini savaş alanına çevirdi.
Olayların üçüncü günü bulduğu bugün sabah saatlerinde geceden sabaha kadar yaşanan olaylar nedeniyle kamu binaları başta olmak üzere birçok yer yeniden tahrip edildi. Çok sayıda işyerinin camının kırılarak ateşe verildiği ilçede olaylardan birçok banka şubesi ve banka ATM’si de nasibini aldı. Göstericiler tarafından molotof kokteyli ile yakılan bazı iş yerleri küle dönerken, yine göstericilerin molotof kokteyli saldırısına maruz kalan Tatvan Belediye binası ve birçok banka şubesi kullanılamaz hale geldi. Ağır hasar alan birçok banka şubesi tahribat ve çıkan yangın nedeniyle bugün kepenk kapattı, hizmet veremedi.
“MOBESE VE GÜVENLİK KAMERALARI SÖKÜLDÜ, YAKILDI”
İlçenin farklı noktalarında bulanan emniyete ait MOBESE kameraları ve cadde üzeri ile ara sokaklardaki bir çok iş yerinin güvenlik kameralarını da hedef alan göstericiler, cihazları sökerek kırdı ya da kullanılamaz hale getirdi. Dün akşam saatlerinden gece yarısına kadar devam eden olayları bastırmaya çalışan güvenlik güçleri zaman zaman göstericilerin attığı cisimler ve molotof kokteyline karşı sokak aralarında tazyikli su ve biber gazıyla çatışmak zorunda kaldı. Gece boyunca lastiklerle yakılan ara sokaklar ise adeta kullanılamaz hale getirildi.
“BANKALAR KEPENK KAPATTI, ESNAF ZARARININ DERDİNE DÜŞTÜ”
Olayların üçüncü gününde gün ağarmasıyla birlikte ise olaylı iki günden geriye ağır bir bilanço kaldı. Polis ve askerin teyakkuzda olduğu ilçede bugün birçok banka şubesi aldığı ağır hasardan dolayı kepenk indirip hizmet veremezken, zarar gören esnafların bazıları kepenk indirdi, bazıları ise başının çaresine bakmaya çalıştı. Tatvan Belediyesine bağlı ekipler ilçede tahrip olan ve yakılan cadde ve sokakların temizlenmesi için çalışma başlatırken, zarar ve ziyan tespiti için çalışma başlattı.
“AİLELER ÇOCUKLARINI OKULA GÖNDERMEDİ”
Bitlis ve ilçelerinde 2 gündür devam eden olaylar nedeniyle tedirgin olan birçok aile çocuklarını okula göndermedi. Göstericilerin saldırısı sonucu hasar gören bazı okullarda günü birlik olarak okullar tatil edilirken, tatil edilmeyen okullardaki birçok sınıf ise boş kaldı. Ayrıca ilçenin Taşlıtepe mevkiinde bulunan ve Tatvan’ın internet, telefon şebekelerini sağlayan radarlar da ateşe verildi. Radarlar büyük hasar gördü.
Öte yandan, polis ve jandarma Bitlis merkez ve ilçelerinde olası bir duruma karşı teyakkuzda bekliyor.