Tavanı akan baraka sınıflarda ders işliyorlar

Tavanı akan baraka sınıflarda ders işliyorlar
İstanbul Çekmeköy’deki Ömerli Hikmet Tevfik Ataman Çok Programlı Lisesi 12 yıllık barakada eğitim veriyor. Okulun tavanından su boşalıyori, neredeyse hiç ısınmayan kalorifer petekleri telle duvara bağlanıyor.

Sökülen pencereler ve kapılar öğrencileri sakatlıyor.

Barakalarda ders dinlemeye çalışan öğrenciler eğitim mücadelesi veriyor. Baraka tipi okulda kafalarına düşen pencerelerden rahatsız olduklarını ifade eden öğrenciler “Bu rezilliğimizi tüm Türkiye görsün” diye isyan ediyor.



Petekler telle bağlı

2002-2003 eğitim yılından beri barakalarda eğitimin devam ettiği okulda çok sayıda idareci değişmiş. Her gelen yöneticinin durumu İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri’ne bildirmesine rağmen bir çözüm bulunamamış. Kışın sert soğuğuna dayanamayıp hasta olan öğrenciler yeni bir okul istiyor. Kalorifer peteklerinin dahi telle bağlandığı baraka sınıflar, öğrenciler için büyük bir risk oluşturuyor.

Şikayete cevap yok

Duvarları ve tavanları delinmiş sınıflarda eğitim gören öğrencilerin başlarına düşen pencereler hastanelik ediyor. Mağdur olan öğrencilerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yolladığı “Karavan sınıflarda eğitim, hayati risk arz etmek etmektedir” yazısına rağmen herhangi bir girişimde bulunulmamış.

Baraka sınıflardaki en büyük sorunun kafalarına düşen pencereler olduğunu belirten ismini saklı tutan bir öğrenci “Pencereler kafamıza düşüyor.

Arkadaşlarımızın kafası ezildi. Kışın içeride soğuktan durulmuyor. Kafamıza yağmur suları damlıyor. Çok üşüyoruz. Ama yapacak bir şey yok” diye durumu özetliyor.

Parası bizden 

Öğrencilerin ifadelerine göre çürümeye yüz tutmuş kapı ve pencereler sık sık arızalanıyor. Kırılan pencere camlarının telafisi için öğrencilerden para toplandığı belirtiliyor. Bir öğrenci yaşadıklarını “Pencere camı kırılıyor parasını bizden alıyorlar. Nasıl iş anlamadık” sözleriyle anlatıyor.

Tavanı delik penceresi kapanmıyor

Kışın gelmesiyle artan kar yağışı dersleri olumsuz etkiliyor. İçi dışı delik deşik olan barakları kalorifer petekler dahi ısıtamıyor. Giydikleri mont ve bereleriyle ders dinlemeye çalışan öğrenciler "Çok üşüyoruz. Buna bir çözüm bulunması lazım. Bu şartlarda kendimizi nasıl derse vereceğiz" diye sitem ediyor.