Tavşanlı Devlet Hastanesi’nin 2014 Karnesi

Tavşanlı Devlet Hastanesi’nin 2014 Karnesi

Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi Başhekimi Ünal Ünalan, 2014 yılını Haber Tavşanlı Gazetesi’ne değerlendirdi. Ünalan, Ağustos ayında yeni hastaneye taşındıklarını hatırlatarak bu süreçte bazı sıkıntılar yaşandığını, bunları da özverili çalışmalarla aştıklarını söyledi. Hastane hizmetlerinde yüzde 7 oranında bir artış yaşandığını ifade eden Ünalan, “Hastanemizi 2015 yılında dijital hastane yapmak istiyoruz. Bu çalışmalarımızı hızlandıracak ve daha kaliteli hizmet olanağı sağlayacak“ dedi
Ağustos ayında yeni hastanenin açılmasıyla birlikte tamamen tek merkezden yürütülen sağlık hizmetlerini değerlendiren Başhekim Dr. Ünal Ünalan, hem vatandaşların, hem de sağlık çalışanlarının kafalarında ki soru işaretlerinin ortadan kalktığını, zaman zaman hastanenin yeri konusunda eleştiriler olsa da rakamların yüzde 7 oranında arttığını söyledi. 2014 yılında 560 bin 958 hastaya poliklinik hizmeti verdiklerini kaydeden Ünalan, 978 bebeğinde dünyaya gözlerini hastanelerinde açtığını belirtti.
Ünal Ünalan, 2014 rakamlarını şöyle açıkladı: “2014 bizim için bir dönüm noktası oldu diyebiliriz. Çünkü Ağustos ayında yeni yapılan hastanemizi hizmete açarak tek bir merkezden sağlık hizmeti vermeye başladık. Halkımızın kafasında olduğu gibi bizim kafamızda da birçok soru işareti vardı. Rakamlara baktığımızda bu soru işaretlerinin yersiz olduğunu gördük. Acil servisimize ve polikliniklerimize baktığımızda yüzde 7 oranında fazla hastaya baktığımızı görüyoruz. Rakam verecek olursak bu yıl acilde 156 bin 228, polikliniklerde 560 bin 958 hastaya müdahale etmişiz. Ameliyat sayımız 31 bin 410, yatan hasat 10 bin 506, yoğun bakımda da 396 hastaya hizmet verdik. Tetkiklerde ise laboratuarda 1 milyon 106 bin 500, radyolojide 191 bin, MR’da 15 bin 252, ultrason da 43 bin rakamlarına ulaştık. Bazı birimlerimiz yeni kuruldu. Mesela MR hizmeti veremiyorduk. Eylül ayının ortasında başladık. Buna rağmen rakamlar çok iyi durumda olduğumuzu gösteriyor. Hastanemizde hayata gözlerini açan bebek sayımız ise 978’dir. Hastanemiz bölge hastanesi olma yolunda hızla ilerliyor. Domaniç ve Emet ilçelerimize de hizmet veriyoruz. Bazı ünitelerimiz yeni hizmet vermeye başladı. Bu süreçte bazı sıkıntılarda yaşadık. Şahsen ben imzalar hariç, Kasım ayında irili ufaklı tam 200 işle uğraştım. Başhekim yardımcımız yoktu, bu ay sonunda İntaniye Uzmanımız göreve başlayacak. 2015 yılında daha iyi hizmetler sunacağımızı düşünüyorum.”
2015 yılındaki hedeflerini de özetleyen Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi Başhekimi Ünal Ünalan, hizmet kalitesini arttırmak adına ellerinden gelen çabayı sarf edeceklerini, bunu yaparken de hastane personelinin eğitimine önem vereceklerini kaydetti.
Ünalan, "Benim amacım hastanemizi dijital hastaneye dönüştürmektir. Artık evrakla uğraşmayacağız. İşlerimiz hızlı ve kaliteli yürüyecek. Bölgemizde bu nitelikte hastane sayısı beş bizde altıncısı olacağız. Personelimizin çalışma performansına bakarak derecelendirme yapacağız. Zayıf kalan arkadaşlarımıza eğitimler vereceğiz. Bu çalışmanın memnuniyeti arttıracağını düşünüyorum" diye konuştu. (İÖ-EFE)