Tavşanlı’da Öğrencilere “katı Atık” Dersi…

Tavşanlı’da Öğrencilere “katı Atık” Dersi…

Tavşanlı Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin Kütahya için büyük bir kazanım olduğunu vurgulayarak, evsel atıkların geri dönüşümü konusunda toplumu bilinçlendirmeye çalışıyor. Öğrencilere yönelen Belediye, yazılı sınav yaparak birinci olan gençlere çeşitli hediyeler veriyor.
Tavşanlı Belediye Meclisinin aldığı karar doğrultusunda katı atıkların kaynağında ayrı toplanarak değerlendirilmesi ve bu atıklardan enerji elde edilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar öğrencilere anlatıldı.
KÜKAB ile “Kütahya Katı Atık Yönetimi ve Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi” arasında imzalanan imtiyaz sözleşmesi gereği 1Ocak 2014 tarihinden itibaren Tavşanlı’da ki atıklarda Kütahya’da ki Perli Mahallesinde bulunan Düzenli Depolama Sahasına götürülüyor.
Tavşanlı’da katı atık yönetimini güçlendirmek, toplumu bilinçlendirmek ve doğayı korumak adına yapılan çalışmalar çerçevesinde Tavşanlı Belediyesi gençlere yöneldi. Ambalaj atıkları, her türlü pil ve ömrünü tamamlamış lastiklerin kaynağında ayrı toplanmak suretiyle geri dönüşüme kazandırılmasının önemi anlatırken, öğrenciler arasında yapılan sınavda da başarılı olanlara ödül veriliyor. Belediye Başkanı Mustafa Güler,”İlçemizdeki okullarda öğrencilere slayt gösterileriyle ve kısa eğlenceli videolarla beraber eğitim vererek ve bilinçlendirerek kısa sunumlar gerçekleşiyoruz. Bu sunumların sonunda katılan öğrenciler arasında yazılı sınav yapılarak birinciye çeşitli ödüller veriliyor. Bu çalışmalarımız sürecek ve gelecek nesiller daha bilinçli olacak, doğayı koruyacak” dedi.(İÖ-EFE)