Tavuk Yetiştiricileri Birlik Oluyor

Tavuk Yetiştiricileri Birlik Oluyor

IPARD Destekleme Programı dahilinde Samsun’da tavuk yetiştiriciliği yapan firma sahipleri "Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği" adı altında bir araya geliyor.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından yapılan IPARD Destekleme Programı dahilinde Samsun’da tavuk yetiştiriciliği yapan firma sahipleri, birlik oluşumunun yapılanmasıyla ile görevli İsmail Güdül tarafından yapılan organizasyonda, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşen toplantıda bir araya geldi.
Toplantıda tavukçuluk sektörünün sorunları, sektörde üretim maliyetlerinin düşürülmesi, pazar payının arttırılması, bölgede tavukçuluk sektörün merkez haline gelebilmesi ve kurulması planlanan birliğin yol haritası gibi konular ele alındı.
Toplantıda konuşma yapan birliğin oluşum yapılanmasıyla ilgili görevli İsmail Güdül, "Tavuk yetiştiriciliği yapan firma sahipleri ile yaptığımız ilk toplantıda gerçekleştirdiğimiz istişareler sonucu, toplantıya katılan 24 proje sahibinin oy birliği ile ülkemizin de bazı yerlerinde bulunan, ’Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği’ adıyla bir birlik kurulmasına karar verilmiştir. Yine birliğe bağlı iktisadi birleşme kurulacaktır. Kurulma aşamasında olan birliğimiz için bugün kurum müdürlerimiz konuyla ilgili olarak sizlere bilgiler verecektir. Bundan sonraki aşamalarda sizlerle bir araya gelerek toplantılar düzenleyeceğiz. Sizler adına, toplantıya katılan kurum müdürlerimize, oda başkanımıza ve AK Parti İl Başkanımıza ilgi, alaka ve desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum" dedi.
Toplantıya davet üzerine katılan AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ise, "Birlikten güç, kuvvet doğar anlayışını bir kez daha sizlerin almış olduğu karar ile görmekteyiz. İnşallah bundan sonraki çalışmalarınızda da aynı kararlılık ve hızlılıkla devam ettirerek sektörün önüne gelecek olan engelleri aşarak, tavukçuluk sektörünü daha da geliştirerek, yatırımların artmasına sebep olabilirsiniz. Bu anlamda kurulacak olan birliğin sektörü daha da kuvvetlendireceğine inancımız tamdır. Kanatlı Hayvan sektöründe Samsun, Bolu’yu da, Bandırma’yı da geride bırakacak kapasitededir. Bununla ilgili olarak hem lojistik hem de coğrafi konumu ile Samsun çok müsait bir şehir haline geldi. Sektörün önünün açılması bundan sonra yatırımcıların elindedir. Biz her zaman desteğe hazırız, yanınızdayız. Yapılacak olan çalışmaların neresinde olunması gerekiyorsa biz orda oluruz. Şehrimize, ülkemize katma değer ve istihdam sağlayacak projelerin her zaman destekçisi olduk, olmaya da devam edeceğiz. Şimdiden bu oluşumun, firma sahiplerine, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
Daha sonra alınan kararla ilgili Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Samsun İl Koordinatörü Bülent Turan ve Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Hayrul Kayar, birer konuşma yaparak kurulması planlanan birlik ile ilgili bilgilendirme yaparak, sektörün geleceği adına her türlü desteğe hazır olduklarını söylediler.