Tayyar: “ak Parti, 2071’e Kadar İktidarda Kalabilir”

Tayyar: “ak Parti, 2071’e Kadar İktidarda Kalabilir”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, “AK Parti, 2071’e kadar iktidarda kalabilir. Bu hiç kimse için hayal olmasın” dedi.
AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı’nda düzenlenen ‘danışma kurulu’ toplantısında konuşan Milletvekili Şamil Tayyar, Japonya’yı örnek göstererek, “AK Parti, 2023, 2053 ve 2071’e kadar iktidarda kalabilir. Bu hiç kimse için hayal olmasın” diye konuştu.
Türkiye’nin iki büyük darbe girişimini atlattığını söyleyen Tayyar, şunları söyledi:
“Güçlü iradeyle bu tehlikeyi savabilmeyi başardık. 2002’de AK Parti’yi içselleştiremeyenler, Ergenekon ve Balyoz gibi farklı darbe senaryolarıyla alt etmeye çalıştılar ama bu mümkün olmadı. Bugüne kadar 5 büyük darbe girişimi oldu, ancak son bir yılda iki darbe girişimi oldu. Bu bile son dönemde karşılaştığımız riskin büyüklüğünü gösteren önemli gelişmeydi. Bu Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmamasına yönelik senaryoydu.”
Önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimlere işaret eden Şamil Tayyar, şöyle konuştu:
“Yeni dönemde anayasayı değiştirebilecek 330’un üzerinde milletvekili çıkarmamız gerekiyor. Bunun için de geçmişte aldığımız oy oranının üzerine çıkmamız lazım. Bunun mümkün olduğunu düşünüyorum. Bu hareket 3 ila 5 kişiden oluşan kadro hareketi değil, Alpaslan’ın Anadolu’ya girdiği döneme kadar uzanan köklü tarihten beslenen dava hareketidir. Dün Alpaslan, Fatih Sultan Mehmet, Mustafa Kemal Atatürk, Adnan Menderes, Turgut Özal, Necmettin Erbakan ve Recep Tayyip Erdoğan vardı. Yarın Recep Tayyip Erdoğan olmaz ama bu davayı sahiplenecek güçlü kadrolar yoluna devam eder.”