'Tayyip'in kuklası' yorumu hayatını kararttı!

'Tayyip'in kuklası' yorumu hayatını kararttı!

Erdinç Öser, 2008’de internette bir habere dönemin Cumhurbaşkanı Gül’le ilgili yorum yazdı, başına gelmeyen kalmadı.

Öser, 21 Eylül 2008’de, bir gazetenin internet sitesinde yer alan habere yorum yazdı. İddianameye göre Öser, o yorumda dönemin Cumhurbaşkanı Gül’ü şöyle eleştirmiş: “Tayyip’in sözleri hakkında yorum yapabilir mi? Ne haddine. Tayyip onun şefi değil mi? Apo, o makamda sadece bir kukla…”

HABERİ DE, YORUMU DA UNUTTU AMA…

Aradan 2 yıl geçti İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Erdinç Öser hakkında 24 Aralık 2010’da bir iddianame hazırladı.

İddianamede, şüpheli Erdinç Öser’in yazdığı yorumla Cumhurbaşkanı Gül’e hakaret suçunu işlediği, Adalet Bakanlığı tarafından şüpheli hakkında kovuşturma izni verildiği belirtildi. Sözcü2den saygı Öztürk'ün haberine göre Erdinç Öser, 25 Aralık 2012’de, yani yorum yaptığı tarihten 4 yıl sonra1 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

ÖSER HABERDAR OLMADI

Öser, mahkum edildiğinden haberdar olmadı. Çünkü e-devlet sitesine girdiğinde hakkında her hangi bir mahkumiyet de görünmüyordu. Ceza aldığına ilişkin de tebligat yapılmamıştı. Bir yerlere gönderilmişse de bundan haberi yoktu. Geçen yaz, eşi ve iki kızıyla birlikte Alanya’ya tatile gitti. Kaldığı otele 27 Eylül 2014 günü jandarmalar geldi. Öser’e hakkında yakalama kararı olduğu belirtildi ve savcılığa götürüleceği söylendi.

TATİLDE CEZAEVİNE KONULDU

Mahkemeye çıkarıldı ve Alanya L Tipi Cezaevi’ne konuldu. Alanya L Tipi cezaevine konulan Öser, infazın durdurulması, temyiz hakkının verilmesini ve kanun yararına bozma yoluna gidilmesi için dilekçe verdi. Ancak değişen bir şey olmadı. Son başvurduğu yer ise Ankara 14. Asliye Ceza Mahkemesi oldu. Mahkeme, Öser’in İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 1 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldığı, mahkeme kararının adrese gönderildiğini, evinde bulunmadığı için semt muhtarına teslim edildiğini belirledi. Bu nedenle, hükümlünün “infazının durdurulmasının reddine” karar verdi.

DENETİMLİ SERBESTLİK

127 gün cezaevinde kalan Öser, 13 Ocak 2015’te “Denetimli Serbestlik Yasası” kapsamında serbest bırakıldı. Şimdi, haftada iki gün karakola imza atmaya gidiyor. Öser, “Yaşadığım olayın şokunu hâlâ atlatmış değilim. İnsanlar haberi olmadan mahkum ediliyor, temyiz hakkını bile kullanamıyor. Yasal haklarımı kullanamadan hüküm giydim. Şimdi haklarımı arıyorum” dedi.