Tbmm Başkanı Çiçek, Yaralı İl Emniyet Müdürü Ürker’i Ziyaret Etti

Tbmm Başkanı Çiçek, Yaralı İl Emniyet Müdürü Ürker’i Ziyaret Etti

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Türkiye’den beklenti içerisinde olanlar havadan bombalama yapıyor ama kara harekatı söz konusu olduğunda ’Türkiye girsin.’ Peki neden girsin? Çünkü ’benim insanım kıymetli, benim askerim kıymetli’. Türk insanı canını yolda bulmadı” dedi.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, silahlı saldırı sonucunda ağır yaralanan Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker’i tedavi gördüğü Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret etti.
Ziyaretin sona ermesinin ardından açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Çiçek, silahlı saldırı sonucunda yaralanan Ürker ve diğer yaralı polis memurlarına geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Saldırı sonucunda hayatını kaybeden emniyet mensuplarına Allah’tan rahmet dileyen Çiçek, birkaç gündür kirli bir oyunun sahnelendiğini, bu oyunları 30 seneyi aşkın zamandır görüp yaşadıklarını söyledi.
“TÜRK MİLLETİ OLARAK ALNIMIZ AÇIKTIR, SİCİLİMİZ TEMİZDİR”
Türkiye’nin gelişmesinden, birliğinden ve dirliğinden rahatsız olanların her zaman bu oyunları sahneleme imkanı bulunduğunu ifade eden Çiçek, “Bu sefer de bu kirli oyuna dekten verenler, alet olanlar bulunuyor. Bizim Türk milleti olarak alnımız açıktır, sicilimiz temizdir. Ne tarihte ne de bugün hiçbir kirli oyunun içinde olmadık. Yaşanan olaylar üzerinden siyaset yaparak süfli çıkarlarımızı elde etmenin peşinde olmadık” diye konuştu.
“NE MADDİ DESTEK SAĞLADINIZ NE DE SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN CİDDİ BİR GAYRET İÇİNDE OLDUNUZ”
Çiçek, olaylara hep insanlık açısından baktıkları belirterek, şunları kaydetti:
“Türkiye’den beklenti içinde olan ülkelere sesleniyorum. Öyle vicdanınızı kolay kolay rahatlatamazsınız. Türkiye bu kadar harcama yaparken, bu kadar sıkıntı çekip bu insanların acılarını hafifletmeye çalışırken siz hiç birşey yapmadınız. Ne maddi destek sağladınız ne de sorunun çözümü için ciddi bir gayret içinde oldunuz. Göstermelik toplantılar oldu Cenevre’de, arkası gelmedi. Kimyasal silah kullanılıp binlerce çoluk, çocuk, ihtiyar, kadın hayatını kaybederken oturup bir araya geldiniz, ’kimyasal silah kullanmayın birbirinizi nasıl öldürürseniz öldürün’ dercesine bir ilkel yöntemi Suriye ve Irak’taki gelişmeler için çözüm yöntemi olarak sundunuz. Nitekim böylesine bir aymazlık içerisinde de adı IŞİD olan veya benzeri bir çok terör örgütleri bu coğrafyada eylem yapmaya, kan dökmeye imkan, fırsat buldu.”
“SİYASİ ATMOSFER KİRLENDİ”
IŞİD’in kullandığı silah ve paraların nereden geldiğini soran Çiçek, Türkiye’nin yaptığı fedakarlıkların göz ardı edilerek, belli bir bölge üzerinde fedakarlıklar göz ardı edilerek, belli bir bölge üzerinde fırtına koparılarak, sorumsuz açıklamaların da çıkardığı davetin sonucunda birkaç gündür Türkiye’de siyasi atmosferin kirlendiğini ifade etti.
“TOPLUM ÖNÜNDE SİYASET YAPANLARIN AĞZINDAN ÇIKAN LAFA DİKKAT ETMESİ GEREKİR”
Olaylar sonucunda 30’a yakın kişinin hayatını kaybettiğini ve kamu mallarının tahrip edildiğini, bunun sorumsuzluk ve vicdansızlık olduğunu sözlerine ekleyen Çiçek, “Toplum önünde siyaset yapanların ağzından çıkan lafa dikkat etmesi gerekir. İnsanları sokağa davet ederseniz, çözümü sokakta ararsanız bu birilerine hizmet eder ama milletimize hizmet etmiş olmaz, nitekim hizmet etmedi. 30 vatandaşımız kaybedildi. Bunların neden yapıldığını biliyoruz. Bir terör örgütü üzerinden Türkiye, Suriye bataklığına, Ortadoğu bataklığına sürüklenmek isteniyor. Türkiye’den beklenti içerisinde olanlar havadan bombalama yapıyor ama kara harekatı söz konusu olduğunda ’Türkiye girsin’. Peki neden girsin? Çünkü ’benim insanım kıymetli, benim askerim kıymetli’. Türk insanı canını yolda bulmadı" diye konuştu.
“İTİTAL VE SABIR ÇAĞRISI”
İtidal ve sabır çağrısında bulunan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, bu ihanetin arka planının iyi görülmesini istedi. Bunların derdinin Türkiye’ye, bölgeye hizmet olmadığını, kendilerine akıl veren uluslararası çevrelere hizmet etmek, onların köleliğini yapmak olduğunu, sokağa çıkma çağrılarının da böyle bir kararın sonucu olduğunu ifade etti.
Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir terör örgütünün dış destek olmadan yaşayamayacağına dikkat çeken Çiçek, “Dünyada en çok dış destek alan ve uluslararası gücün en çok kullandığı örgüt de bu PKK’dır" ifadelerini kullandı.
“HERKESİN AĞZINDAN ÇIKANA DİKKAT ETMESİ LAZIM”
Bu oyunlara gelinmeyeceğini ve HDP’nin yazılı açıklamayla yapılan sağduyu ve diyalog çağrısı sorulması üzerine ise Çiçek, şunları söyledi:
“Bad’el Harab-ül Basra. Şimdi bu açıklama 30 kişiyi getirir mi getirmez mi? Herkesin ağzından çıkana dikkat etmesi lazım" dedi.
Yıllardır sağduyu çağrısı yaptıklarını, iş işten geçtikten sonra bunun işe yaramayacağını belirten Çiçek, bir kısım kesimlerin hükümetlerin politikalarını, devletin uygulamalarını beğenmeyebileceğini, protesto edilmesi gereken hususlar bulunabileceğini, bunun yolunun miting yapmak olduğunu kaydetti.
“SENİN BU YAPTIĞIN DİYALOG FİLAN DEĞİLDİR”
Türkiye’de bu hakların kullanılabildiğini anımsatan Çiçek, "Ama siz şunu derseniz o zaman bu diyalog olmaz. ’Ben senden devlet olarak, hükümet olarak şunları şunları istiyorum, ama bunları yapmazsan bunların ucunu C-4 patlayıcıya bağlarım’ diyorsan bu senin yaptığın diyalog filan değildir. Bu açıkçası başkalarının oyununa Türkiye’de maşa olmaktan ibarettir" şeklinde konuştu.