TBMM'de 15 Temmuz özel oturumunda büyük gerginlik!

TBMM'de 15 Temmuz özel oturumunda büyük gerginlik!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla TBMM'de 15 Temmuz Oturumu başladı. Açılış konuşmasını yapan TBMM Başkanı Mustafa Şentop "15 Temmuz'un üzerinde özenle durulması gerekiyor" dedi.

15 Temmuz Şehitleri Anma Programı kapsamında darbeci hainlerin o geceki hedeflerinden biri olan TBMM'de özel oturum düzenleniyor. TBMM Başkanı Şentop, 15 Temmuz şehitlerine rahmet dileyerek konuşmasına başladı.

Şentop'un konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Milletimiz fedakarlıkları asla unutmayacaktır. 15 Temmuz darbe geleceğinin son ve en kanlı halkasıdır. 15 Temmuz istiklalimizi hedef almıştır. Yıl dönümünde burada toplanmamız çok önemlidir. Darbe ve darbe girişimleri demokrasiyi hedef almıştır. Bu nedenle darbeciliğe yönelik mücadele en ufak tavizin büyük bedellere yol açacağını unutmamız gerekiyor. 15 Temmuz gecesi millete kast eden güruhun ibretle üzerinde durulması gereken birçok yönü vardır."

"Türkiye 15 Temmuz gecesi gerçek yüzünü gösteren FETÖ'ye karşı başarılı bir mücadele yürütmüştür. Bu örgütün hangi amaçlara hizmet ettiği açıktır. FETÖ'nün her ülke içinbir tehdit olduğunu da unutmamak gerekir. 15 Temmuz gecesi iradesine sahip çıkan vatandaşlarımıza ateş açabileceğini gösteren bu terör örgütüne karşı oluşan mutabakatı devam ettirmemiz önem taşımaktadır. Bu terör örgütüne karşı hukuk içinde kalarak mücadele etmeli ve bu mücadeleyi yürütmeyi sürdürmeliyiz."

AK PARTİLİ MUŞ'TAN AÇIKLAMALAR

AK Parti Grup Başkanvekli Mehmet Muş şunları söyledi:

"Bundan tam 3 yıl önce aziz milletimiz tanklara karşı gövdesini siper ederken, bizler de buradan darbeci hainlere meydan okuyorduk. Aziz milletimiz işgale hiçbir zaman boyun eğmemiştir. Bu milletin özünde vatan şuuru hep var olmuştur. Vatan üzerinde yaşanan bir toprak parçası değil, aziz şehitlerin bizlere emanetidir. Gaz Mustafa Kemal Atatürk 1919'da Samsun'a ayak bastığında, Amasya ve Sivas'ta bu millete güvenmiştir. Milletimiz büyük bir kahramanlık destanı yazmıştır. Bu aziz millet şehitler vermiş, gaziler vermiş ama bu vatanı vermemiştir, bayrağı yere düşürmemiştir. Asker kılığına girmiş bu darbecilerin planı Meclis'in iradesini gasp etmekti. Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin, milletvekilimizin, askerimizin, polisimizin, milletimizin hemen teslim olacağını düşündüler. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o geceki sözler tarihte önemli bir yere oturmuştur.17/25 Aralık'ta başaramadıkları darbe girişimini 15 Temmuz'da yapacaklarını zannettiler. Bu aziz milletin evlatları önce vatan diyerek bu vatanı savunmuştur"

CHP ADINA ÖZKOÇ KONUŞTU

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç konuştu. Özkoç'un FETÖ ile ilgili mücadelede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini hatırlatması tansiyonu yükseltti.

GERGİN DAKİKALAR YAŞANDI

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un yaptığı konuşmaya AK Parti sıralarından tepki geldi. Özkoç, yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın FETÖ için 'Ne istediniz de vermedik' sözlerini dile getirince AKP sıralarından sesler yükseldi. Oturumu yöneten TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Partili vekilleri susturmaya çalışsa da tepkiler devam etti.

'HATA ETTİK DEDİ BUNU SÖYLEYEN HÂLÂ CUMHURBAŞKANI'

CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç, '15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimidir. Cumhuriyet tarihimizin en kanlı darbe girişimidir. Burada yaşamını yitiren şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimize minnetlerimizi iletiyorum. Dershaneler, siyaseti araç kullanmak... Bu dönemde kim FETÖ'ye daha çok yardımcı olmuştur. Bunun cevabını sayın Cumhurbaşkanı söylemiştir. 'Okul için yer verdik, yurt dışında destek istedik. Ne istediniz de vermedik' demiştir. Bir kişinin denetimsiz iktidarı sayesinde FETÖ darbe girişiminin zeminini hazırlayan Zekeriya Öz'ün önü açılıyordu. Bu ülkenin Genelkurmay Başkanı gizli tanık ile hapse girdi. Vatanseverler yargılanırken ölüyordu. Adil Öksüz denilen sözde imam Türkiye'de cirit atıyordu. Ankara'da CHP milletvekillleri ve diğer siyasi parti milletvekili arkadaşlarımız 'Öleceksek bu çatı altında ölelim' dedi. Çünkü bu ülke hepimizindi. Darbe engellendi. Darbeyi ne MİT ne bir istihbarat birimizden öğrendik. Enişteden öğrenildi. Adil Öksüz'e eline pasaportu verildi. Zekeriya Öz elini kolunu sallayarak çıktı. "Hata ettik" dedi bunu söyleyen hâlâ Cumhurbaşkanı. Fethullahçılara çocukluktan beri görüşen, Fettah Tamince yargıdan tertemiz çıktı. Darbe girişiminin kilit ismi Mehmet Dişli'nin ağabeyi Şaban Dişli büyükelçi yapıldı' dedi.

'KURUCU LİDERİN ADI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'TÜR'

Özkoç, Binlerce hapis cezası alan, işten çıkarılanlar var. Asker, polis, öğretmen var ama bir tek siyasi yok. Çözüm güçlü parlamentodadır. El birliği ile güçlü parlamenter sistemi yeniden tesis etmeliyiz. Yeni darbelerin oluşmasına engel olmalıyız. Güçler ayrılığının temelinde güçlü Meclis, bağımsız yargı ve denetlenebilir yürütme olmalıdır. 15 Temmuz vatandaşına kurşun sıkan ve ona yol verenleri de unutmayacak.Kurucu liderin adı Mustafa Kemal Atatürk'tür. Eğer uğruna ölecek vatan arıyorsak onun adı Türkiye Cumhuriyeti'dir' diye konuştu.