TBMM'de kuaför krizi

TBMM'de kuaför krizi

Türbanlı eşlerin randevu talebi artınca, kuaför hizmeti alamayan ve beklemek zorunda kalan kadın milletvekilleri şikayetçi oldular. Kadın vekiller, yeni bir kuaför salonu açılması veya bu hizmetin meclis dışında verilmesi konusunda talepte bulundular.

AŞAMA AŞAMA YAPTILAR

TBMM’de yıllardan beri tartışma konusu olan kuaför hizmetleri, AK Partinin talepleri doğrultusunda biçim değiştirdi. Meclis kampüsunde, biri erkek, diğeri bayanlara olmak üzere iki kuaför salonu hizmet veriyordu. Bu kuaförlerden, milletvekilleri, personel ve milletvekillerinin aileleri yararlanıyordu. Kadın ve erkeklerin karışık görev yaptığı bu kuaförler, Ak Parti iktidarından sonra sıkıntı oldu. Kadın kuaförlerin hizmet salonu ikiye çıkartılırken, ikinci salondaki tüm görevlilerin “kadın olması” sağlandı. 2010’da hayata geçirilen bu uygulama muhalefet partileri tarafından da eleştirildi.

EŞLERİN MECLİS MERAKI

Genel Kurul’a yakın olması nedeniyle iktidar kulisinin girişinde açılan ve sadece kadın görevlilerden oluşan yeni kuaför, bir anda AK Partili milletvekillerinin türbanlı eşleri tarafından gözde oldu. Yoğun talep nedeniyle kadın milletvekilleri sıra bulmakta zorlanınca, formül arandı. Milletvekili eşlerine randevuların sadece pazartesi ve cuma günü verilmesi kararlaştırıldı. Ancak bu da çözüm olmadı. TBMM Genel Kurulu’nun hemen hemen her gün çalışması nedeniyle kadın vekiller kuaförlük hizmeti almakta zorlanmaya başladılar.

TALEP ARTTI, KRİZ ÇIKTI

TBMM yönetimiyle yapılan görüşmelerde, sözkonusu kuaförden yanlızca miletvekillerinin yararlanması, milletvekili eşleri için yeni bir kuaför salonu açılması veya bu hizmetin Meclis dışında verilmesi konusu tartışılmaya başlandı.