Tdv Mütevelli Heyeti 2’inci Başkanı Bilgin Muş’ta

Tdv Mütevelli Heyeti 2’inci Başkanı Bilgin Muş’ta

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti 2’inci Başkanı Mazhar Bilgin, Muş Valisi Vedat Büyükersoy ve Belediye Başkanı Feyat Asya’yı ziyaret etti.
Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2’inci Başkanı Mazhar Bilgin, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Muş’a geldi. İlk olarak Muş Valisi Vedat Büyükersoy’u makamında ziyaret eden Bilgin, vakıf olarak daha çok ihtiyaç sahibi insana kurban ulaştırmak için yurt içinde Diyarbakır, Sakarya, Konya, Ankara, İstanbul, İzmir, Van, Erzurum, Samsun, Adana ve Trabzon’da il ve ilçe müftüleri, vaizler, din görevlileri, cami ve dernek yöneticilerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yer aldığı bölge toplantıları düzenlediklerini söyledi. Diyarbakır ve Van’da binin üzerinde din görevlisiyle bir araya geldiklerini vurgulayan Bilgin, Türkiye Diyanet Vakfı’nın 980 şubesi ile Türkiye’de ve 100’ü aşkın ülkede gerçekleştirdiği faaliyetlerle hizmette 40. yılına ulaştığını söyledi.
Bilgin, vakıf olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yurt içi ve yurt dışı hizmetlerinin süratli ve etkin bir şekilde yürütülebilmesi için imkânlar ölçüsünde her türlü desteği sağladıklarını belirterek, “Toplumu din konusunda aydınlatmaya yönelik irşat hizmetleri, Hac ve Umre hizmetleri, müftülük, Kur’ân kursu, eğitim merkezleri, cami hizmetlerinin yanı sıra hayri ve sosyal projeleri de gerçekleştiriyoruz” dedi.
Kerkük’ten Gazze’ye kadar dünyadaki bütün mazlumların yanında olduklarını vurgulayan Bilgin, vatandaşların emanetlerini en güzel şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirtti.
Muş Valisi Vedat Büyükersoy ise, Türkiye Diyanet Vakfı’nın yurt içi ve yurt dışındaki çalışmalarını takdirle karşıladığını söyledi.
Daha sonra Muş Belediye Başkanı Feyat Asya’yı ziyaret eden Bilgin, Muş’un çok müspet bir il olduğunu, ama kalkınmadan hak ettiğini alamadığını belirtti. Bilgin, Belediye Başkanı Feyat Asya’ya görevinde başarılar dileyerek, Türkiye Diyanet Vakfı olarak Muş’a gereken önem ve desteği vereceklerini hatırlattı.
Belediye Başkanı Feyat Asya ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bilgin’i ağırlamaktan mutluluk duyduğunu vurguladı.