'Tecavüz yasal hale getirilsin” dedi...

'Tecavüz yasal hale getirilsin” dedi...

Roosh V adını kullanan anti-feminist blogger Daryush Valizadeh’in oldukça tartışma yaratan “kadın tavlama teknikleri” kitaplarını yayınlayan Amazon’a karşı imza kampanyası başlatıldı.

Valizadeh geçmişte kitaplarında kamuya açık olmayan mekanlarda tecavüzün yasal hale getirilmesini savunmuş ve bu sayede kadınların “Kendilerini tecavüze uğrama imkanları olan ortamlara sokmayacağını” iddia etmişti.

Caroline Charles’ın Amazon’a karşı başlattığı ve Roosh V imzalı kitapların sitenin kataloğundan hemen çıkartılmasını talep eden imza kampanyasına şimdiden 5 binden fazla kişi katıldı.

İmza kampanyasının metninde “Bang Iceland” isimli kitapta Valizadeh’in bir kadına tecavüz ettiğini açıkça itiraf ettiğine de dikkat çekildi.

Valizadeh kitapta “Eve yürürken onun ne kadar sarhoş olduğunu fark ettim. Eğer Amerika’da olsak onunla seks yapmam tecavüz kabul edilirdi çünkü bana rıza gösterebilecek durumda değildi. Tabii benim ayık olmam da bu durumda çok iyi bir şey değildi. Ancak bunu umursadığımı ya da onunla seks yapmak konusunda tereddüt ettiğimi söyleyemem. Yaptıklarımı haklı çıkarmaya çalışmayacağım çünkü seks benim yaptığım şey” yazmıştı.

Amazon imza kampanyası ile ilgili harekete geçip geçmeyeceğine dair henüz bir açıklama yapmadı.